6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

10 idejas kā izmantot citronu!

 

1.Citroni lieliski noder tējkannu attīrīšanai. Lai iztīrītu kaļķakmeni, nepieciešams ieliet tējkannā ūdeni, ielikt sīki sagrieztu citrona mizu. Pēc tam uzlikt ūdeni vārīties. Kad tas ir izdarīts, atstāt uz stundu un pēc tam kārtīgi izmazgāt. Ja kaļķakmens ir ļoti daudz, tad ir nepieciešams šo atkārtot vairākas reizes.

2. Nolietojuma rezultātā, mikroviļņu krāsnī rodas plankumi (uz sienām vai kustīgajām detaļām), kurus ir ļoti grūti izmazgāt. Lai atgrieztu sākotnējo tīrību, ieliec kādā mikroviļņu krāsns trauciņā citrona mizu un pielej ūdeni. Kad tas ir izdarīts, mikroviļņu krāsns ir jāieslēdz uz maksimālo jaudu uz 5 minūtēm. Viss, ko ir palicis izdarīt – noslaucīt plankumus ar lupatiņu.

3. Ar citrona mizu var ļoti labi iztīrīt miskasti. Tas nogalinās baktērijas un pazudīs nepatīkamais aromāts.

4. Citronam ir ļoti labas antibakteriālās īpašības. Lai nepieļautu baktēriju vairošanos, nepieciešamā vieta ir jāaplej ar vārītu ūdeni, jāslauka ar citrona gabaliņu un jāatstāj uz kādu laiku. Pēc tam mazgāt ar tekošu ūdeni un izslaucīt.

5. Parasts mājas cepums paliks daudz gardāks, ja mīklai pievienos nedaudz citronu miziņas.

6. Žāvēto mizu (bez baltās daļās) sasmalcina blenderī vai kafijas dzirnaviņās līdz miltu stāvoklim. Šāds pulveris aizvietos citronu ekstraktu.

7. Ekstraktu no iepriekšminētā punkta var samaisīt ar cukuru. Pēc pāris dienām tas jums aizvietos gan cukuru, gan citronu vairākām receptēm.

8. Elkoņu, ceļgalu un papēžu ādas mīkstināšana. Berzē ar citrona pusīti, kas apbērta ar sodu. Pēc tam kārtīgi izmazgāt, un ieziest ar barojošu krēmu. Agrāk to darīja uz nakti, kājās pēc tam vilka maigas zeķes.

9. Citrona miza ļoti labi aizstāj toniku taukainai ādai.

10. Lai izgatavotu citronu skrubi ķermenim, nepieciešams samaisīt pusglāzi cukura, rīvētas citrona miziņas un olīveļļu līdz krējuma stāvoklim. Tas ir jāieziež tīrā un mitrā ķermenī dušas laikā, pamasējot (var arī ar speciālu birsti) un noskalojot ar ūdeni. Kontrastaina ūdens temperatūra tikai uzlabos šī mājas kosmētiskā līdzekļa efektu.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.