6 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Holivudas aktrise Selma Blēra sirgst ar multiplāro sklerozi (+VIDEO)

 

Slavenā Holivudas aktrise Selma Blēra nesen pasaulei paziņojusi par savu slimību.

Multiplo sklerozi aktrise diagnosticēja 16.augustā neirologs Džeisons Bērklijs, kurš ir aktrises Elizabetes Bērklijas brālis! Izrādās, ka šīs slimības simptomi aktrisei bijuši jau gadiem, taču tos neviens neuztvēra nopietni. Ārsti domāja, ka veselības traucējusi skaidrojami ar to, ka atrise ir vientuļā māmiņa un viņu pārņēmušas “emocijas un stress”.

Selma  pakritusi izmeklēšanas laikā un ārsti sapratuši, ka atrisei nepieciešams veikt pārbaudes. Iespējams, ka šī neārstējamā slimība viņai bijusi jau vismaz 15 gadus. Par spīti slimībai, atrise joprojām filmējas seriālos un filmās, viņa neplāno apstāties un viņas centienus atbalsta kompānija Netflix. Ārsti sola, ka Selmas veselība uzlabosies, tādēļ viņa aicina žurnālisti viņu apciemot arī pēc gada.

Aktrise filmējusies filmās  – “Cita dzīve”, “Bīstamās spēles” ,”Ellespuika”, “Gudrā blondīne” un seriālā “Dusmu terapija”, kā arī citos projektos.

Multiplā skleroze ir hroniska un smaga centrālās nervu sistēmas slimība, katram pacientam tā izpaužas citādāk. Pacientiem tiek novēroti redzes, runas un koordinācijas traucējumi, kā arī muskuļu stīvums un problēma noturēt līdzsvaru. Slimību izārstēt nav iespējams, bet var palēlināt tās gaitu. 

Vai tu biji dzirdējusi par šo slimību?

Video

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.