8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

5 vingrojumi, kas līdzēs tad, kad sāp galva

 

Vai tev mēdz uznākt periodiskas nepārejošas galvassāpes? Pat ibumetin nepalīdz? Pamēģini šos vingrinājumus, varbūt palīdz. Tev nav ko zaudēt!

Pirmais vingrinājums

Atbalstīties pret sienu vai krēslu, lēni ieelpot, izelpas laikā piespiest zodu pēc iespējas tuvāk krūtīm. Ieelpa, izelpas laikā ar kreiso ausi noliekties uz kreisā pleca pusi. Atkārtot šīs pašas darbības arī otrai pusei. Vingrojuma beigās dziļi ieelpot, vienlaicīgi atliekot galvu uz aizmuguri. Doto darbību kompleksu ir jāatkārto ne mazāk par 5-7 reizēm ar 15-20 sekunžu intervālu. Pēc procedūras rekomendē 5-6 reizes nesteidzoties veikt apļveida kustības ar galvu (pulksteņrādītāju virzienā un pret to).

Otrais vingrinājums

Pielikt pirkstus pie deniņiem (pie tās daļas, kur visvairāk jūtama pulsācija). Tajā momentā, kad jutīsiet, ka asinis plūst pa asinsvadiem, ir jāuzspiež nedaudz stiprāk. Vingrinājumu veic ne mazāk par 5-7 minūtēm, vienmuļi un monotoni. Parasti šis kustību komplekss palīdz noņemt galvassāpes, ko izsauca asinsvadu paplašināšanās.

Trešais vingrinājums

To var veikt gan guļus, gan sēdus stāvoklī. Aizvērt acis, tad viegli ar dūrēm uzspiest uz plakstiņiem un lēni elpot ar diafragmu (uzliekot uz vēdera kādu smagāku priekšmetu, piemēram, grāmatu vai nelielu plastikāta pudeli ar ūdeni). Šāds elpošanas veids palīdz atslābināties un pazemina paaugstinātu asinsspiedienu, kas bieži vien ir galvassāpju iemesls.

Ceturtais vingrojums

Manuālie terapeiti apgalvo, ka galvassāpes var rasties muguras kakla daļas iespīlējuma dēļ. Ir jāapsēžas ērtā pozā, kreiso roku uzlikt uz galvas labās puses (vai otrādi) un, nedaudz uzspiežot, noliekt galvu pa labi. Tad aizvērt acis, atslābināties un atrasties šādā stāvoklī ne mazāk par 3 minūtēm.

Piektais vingrinājums

Apsēsties uz grīdas tā, lai starp apakšstilbiem būtu neliela atstarpe un tie būtu paralēli viens otram. Rokas sakļaut kopā aizmugurē, tad lēni noliekties uz priekšu un pieskarties ar galvu pie grīdas vai spilvena. Nogaidīt 15-30 sekundes, tad nesteidzoties atgriezties sākumstāvoklī. Atkārtot doto vingrinājumu 3-4 reizes.

Sestais vingrinājums

5-15 minūtes masēt deniņus ar pārgrieztām uz pusēm svaiga ķiploka daiviņām vai citrona mizu. Tad aizvērt acis un aptuveni 5 minūtes pagulēt klusumā.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.