5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Oficiāli izziņots Federāciju kauss sieviešu tenisā

 

Šodien “Arēnā Rīga” norisinājās preses konference pirms gaidāmajām Federācijas kausa (FED CUP) Pasaules II grupas 1. kārtas spēlēm, kurā Latvijas sieviešu tenisa izlase aizvadīs spēles pret spēcīgo Slovākijas izlasi. Federāciju kausa turnīrs ir vienīgais sieviešu tenisa turnīrs pasaulē, ja neskaita Olimpiskās spēles, kurā tenisistēm ir iespēja pārstāvēt savu valsti. Nozīmīgās spēles notiks jau šajā nedēļas nogalē, 9. – 10. februārī.

 Oficiālajā preses konferencē par gaidāmajām spēlēm savus komentārus sniedza Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents Juris Savickis, VAS “Latvijas dzelzceļa” prezidents Edvīns Bērziņš, Latvijas izlases tenisistes Aļona Ostapenko, Anastasija Sevastova, Diāna Marcinkēviča, Patrīcija Špaka, kā arī jaunais izlases kapteinis Adrians Žguns.

“Gaidāmās Federācijas kausa spēles ir viens no lielākajiem tenisa notikumiem Latvijas vēsturē. Esam nopietni un cītīgi gatavojušies šī turnīra uzņemšanai. Spēles būs grūtas, bet visnotaļ interesantas un atmosfēra “Arēnā Rīga” noteikti būs ļoti laba. Vēlos izteikt pateicību mūsu valdībai un visiem sponsoriem par atbalstu šo spēļu organizēšanā.Un, protams, no sirds vēlu mūsu sieviešu izlasei veiksmi,” LTS valdes priekšsēdētājs Juris Savickis.

“Teniss ir viens no tiem sporta veidiem, kas pēdējo gadu laikā kļūst arvien populārāks Latvijā, un šīs intereses būtiskākais iemesls ir tieši mūsu sportistu panākumi pasaulē. Mēs, koncerns “Latvijas dzelzceļš”, gan tiecamies uz izcilību mūsu darbā, gan arī atbalstām izcilību citās nozarēs, tai skaitā sportā. Ticot, ka Latvijas tenisistes neapstāsies pie sasniegtā un ka viņām nekas nav par tālu, esam kļuvuši par LTS sadarbības partneri un lepojamies, ka varam būt kopā ar Latvijas tenisa komandu!” stāsta LDz prezidents Edvīns Bērziņš.

Atšķirībā no iepriekšējām Latvijas izlases spēlēm, šoreiz pie Latvijas izlases kapteiņa stūres būs Adrians Žguns, kuram šī būs debija Latvijas izlases kapteiņa amatā. “Man ir liels prieks būt šeit, jo mums ir brīnišķīga un saliedēta komanda. Ja būsim vienoti, tad varam šokēt tenisa pasauli, jo mūsu komandā ir divas pasaules līmeņa tenisistes.Ņemot vērā, ka tagad esam pasaules grupā, tad varējām pieteikt arī 5. tenisisti – Patrīciju Špaku,” atzīst optimisma pilnais Adrians Žguns.

Izlases dalībnieces atzina, ka viņām ir liels gods un pagodinājums pārstāvēt Latvijas izlasi un aizvadīt spēles savu skatītāju priekšā. Liela nozīme būs arī skatītāju atbalstam, jo izlasei pretī stāsies ilggadējā Federācijas kausa TOP 8 Slovākijas izlase, kuras sastāvā būs Viktorija Kuzmova (WTA 45), Jana Cepelova (WTA 196), Magdalena Ribarikova (WTA 70) un Anna Karolina Šmiedlova (WTA 64).

Preses konferences otrajā daļā mediju pārstāvji tika iepazīstināti ar “Baltic Open” WTA 250 tenisa turnīru, kas Lielupes kortos norisināsies jau vasarā. “Par šāda turnīra norisi mēs esam domājuši jau ilgu laiku. Ja mums nebūtu “Lielupes” tenisa centra, tad tas nebūtu iespējams. Paldies valdībai, kas ir palīdzējusi Lielupes jaunā tenisa centra rekonstrukcijā. Nedrīkst aizmirst par pienesumu, ko šis turnīrs dos valstij un Jūrmalai. Cerēsim, ka šis turnīrs kļūs par labu tradīciju. Mēs, protams, priecāsimies redzēt Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu,” saka LTS prezidents Juris Savickis.

 Latvijas sieviešu tenisa izlasei ir izdevies sasniegt nebijušu panākumu – spēlēt FED CUP Pasaules II grupā, kurā ir sapulcējušās tās izlases, kas pasaules reitingā atrodas no 9. līdz 16. vietai. Ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja saņemt autogrāfu, nofotografēties un uzdot jautājumus mūsu izlases dalībniecēm – Anastasijai Sevastovai, Aļonai Ostapenko, Danielai Vismanei, Diānai Marcinkēvičai, Patrīcijai Špakai – kā arī jaunajam izlases kapteinim Adrianam Žgunam.

Autors: Latvijas Tenisa savienība

05.02.2019.

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.