8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Piecas fanu apspriestākās zombijsāgas “Staigājošie miroņi” tēmas  

 

Kas notiek tad, ja cilvēkiem nākas apšaubīt to, ko viņi redz, kad normālais vairs nav normāls un iepriekšējie izdzīvošanas veidi negarantē neko? Ar šādiem izaicinājumiem saskaras postapokaliptiskās drāmas “Staigājošie miroņi” galvenie varoņi, jo cīņa ar mošķiem kļūst aizvien nežēlīgāka.

 Populārā zombijsāga ar jaunajām 9.sezonas sērijas televīzijas kanālā FOX atgriežas jau pirmdien, 11.februārī. Pirms tam televīzijas kanāls FOX ir apkopojis vairākas tēmas, par kurām internetā aizrautīgi spriež uzticīgākie “Staigājošo miroņu” skatītāji.

 Vai pastāv iespēja, ka Riks Graimss tomēr ir dzīvs?

Viena no 9.sezonas lielākajām mistērijām bija iespējamā Aleksandrijas kopienas līdera Rika Graimsa nāve. Rikam bija jāmirst, jo aktieris Endrjū Linkolns paziņoja, ka pamet seriālu. Taču, kad skatītāji pēdējo reizi redzēja vēl dzīvo Graimsu, viņš smagi ievainots tika iecelts helikopterā. Nez no kurienes atlidojušais lidaparāts aizdevās nezināmā virzienā.

Skatītāji domā, ka Riks Graimss ir miris, taču vēlāk var izrādīties, ka Džedisa (Polianna Makintoša) bijušo šerifu tiešām ir izglābusi. Helikoptera un medicīniskā aprīkojuma klātesamība nozīmē, ka Riks varētu būt nokļuvis aiz Sadraudzības sienām. Taču kā viņa uzzināja par šo kopienu? Vai Džedisa tur dzīvo? Šķiet, viņa tur varētu būt nokļuvusi agrāk (vēl pirms 8.sezonas), un, iespējams, tagad plānoja nolaupīt Aleksandrijas cietumā esošo Nīganu un arī tēvu Gabriēlu.

Seriāla fani pieļauj, ka Riks varētu būt iekritis komā vai tiek turēts ieslodzījumā, viņu var būt piemeklējusi amnēzija. Iespējams Aleksandrijas līderis grib, lai apkārtējie domātu, ka viņš ir miris. Var jau būt, ka “Staigājošo miroņu” 9.sezona nav Rika Graimsa gals, bet vien kaut kā jauna sākums. It īpaši, ja ņem vērā, ka Graimss būšot vairāku filmu zvaigzne.   

Vai Nīgans sapīsies ar Čukstētājiem?

Aleksandrijas cietumā mītošajam Nīganam (Džefrijs Dīns Morgans) palīgā nāk liktenis – kameras durvis bija vaļā, tādēļ viņš vienkārši devās pasaulē. Fakts, ka tēvs Gabriels atstāja (Sets Giliamss) vaļā kameras durvis, būs viena no lielākajām kļūdām, ko viņš ir izdarījis.

Nelietīgais Nīgans ir patiešām populārs “Staigājošo miroņu” tēls, taču, fanuprāt, beisbola nūjas Lusilas īpašnieks nebūs seriāla centrā. Taču vīrietis ir bīstams, jo nav saprotams, ko no viņa sagaidīt. Ir skaidrs, ka Nīgans dosies mīļotās Lusilas meklējumos. Viņš var meklēt kontaktus ar Čukstētājiem, sadarboties ar Alfu, jo Nīganam ir ko piedāvāt, taču abu plāni ir pārāk atšķirīgi. Tādēļ nelietis nekļūs par Čukstētāju līderi un nebūs arī ierocis Alfas rokās.

Vēl kāda fanu teorija paredz, ka Nīgans mirs, aizstāvot Rika meitu Džūditu (Keilija Fleminga) brīdī, kad Betas vadītie zombiji iebruks Aleksandrijā. Fani ir pārliecināti, ka tas notiks 10.sezonā, it īpaši, ja atgriezīsies Megija. Jo Nīgans vienmēr būs tas, kas nogalināja Glennu.

Kas izprovocēja Čukstētājus?

Atcerieties – iepriekšējā sērijā Jēzus (Toms Peins) pirms nāves teica Čukstētājiem: “Jūs šeit neiederaties!” Šķiet, ka tajā reizē agresīvā kopiena aizstāvēja savu teritoriju, taču pagaidām nav saprotams, kādu iemeslu dēļ Alfa (Samanta Mortone) un Beta (Raiens Hērds) virzīja savu zombiju baru tuvāk Hilltopai, Karalistei un Aleksandrijai. Proti, fani min, vai “staigājošo miroņu” ādas valkājošie Čukstētāji ir vardarbīgi izolacionisti, kas ārkārtīgi agresīvi aizstāv savu mītni, vai arī viņu līderi plāno pamatīgi paplašināt savas teritorijas? 

Kulta grupas līderi Alfa un Beta ir īsti sociopāti, turklāt neparedzami, tādēļ ir daudz bīstamāki par Nīganu vai Gubernatoru, ar ko kopienas cīnījās pirmajās sezonās. Čukstētāji ir nopietns drauds, jo viņiem nav problēmu nogalināt ne bērnus, ne sievietes, ne arī kādu citu.

Interesanti, ka komiksos, pēc kuru motīviem top seriāls “Staigājošie miroņi”, Alfas meitai Lidijai nav nekā kopīga ar mātes brutalitāti, tādēļ viņa pamet Čukstētājus un nonāk pie labiem cilvēkiem Hilltopā. Taču seriālā notikumi risinās citādi – jau 10.sērijā Lidiju (Kesidija Makklinsija) sagūsta Derils Diksons kopā ar Mišonu (Danaja Gurira). Vēlāk Čukstētāji centīsies savā pusē pārvilināt arī Derilu, norādot, ka Diksona vientuļnieka dzīves veids ir tuvāks viņiem, nekā vecajiem draugiem.

Kas pēc Jēzus nāves notiks Hilltopā?

Pirms pārtraukuma 9.sezona noslēdzās ar Jēzus nāvi. Šis notikums atstās smagas sekas uz Hilltopu, jo Megijas (Lorīna Koena) prombūtnes laikā viņš bija kļuvis par vienu no padomniekiem un vienu no kopienas līderiem. Jā, Megija ir kaut kur prom kopā ar Džordžiju (Džeina Atkinsone). Turklāt izskatās, ka Hilltopas iedzīvotāji no kaut kā baidās. Atcerieties, cik viņi bija apjukuši, kad izdzirdēja ziņu, ka tuvojas viesi? Un cik atviegloti, uzzinot, ka tā ir Mišonas vadītā grupa? Ja, Hilltopa nebaidās no Aleksandrijas, joprojām ir labās attiecībās ar Karalisti, tad no kā baidās kopienas iedzīvotāji?

Pieaug drāma starp dažiem iedzīvotājiem un Mišonu. Šķiet, viņa ir kaut ko upurējusi, lai glābtu Hilltopu, bet daži kopienas locekļi sievieti par to ienīst. Brīdī, kad Kerola (Melisa Makbraida) pirmo reizi ieraudzīja, ka Mišona (visai negribīgi) ierodas Hilltopā, šķiet, sasala pat apkārtējais gaiss. Fani min, ka Kerola savus garos matus vienkārši nocirtīs. Piemēram, mirst Ecehiēls vai Henrijs, sieviete nocērt matus un atkal kļūst par agrāko “Asiņaino Kerolu”.

Cik daudz asiņu līs? Būs “Asiņainās kāzas”?

Par šo tēmu faniem liek runāt fakts, ka 9.sezonas reklāmās parādās atsauces uz citu, tikpat populāru seriālu – “Troņu spēle”. Taču tajā, kā zināms, viens no spilgtākajiem notikumiem bija slaktiņš, kas vēlāk tika nodēvēts par “Asiņainajām kāzām”. Tādēļ viena no fanu teorijām vēsta, ka 9.sezona beigsies ar cīņu uz dzīvību vai nāvi ar “līdakas” galvu uz mieta.

Proti, ir skaidrs, ka jaunie draudi – Čukstētāji – var radīt daudz vairāk asiņu. Ecehiēls (Harijs Peitons) Karalistē plāno gadatirgu, kurā aicina piedalīties visas draudzīgās kopienas. Arī tādēļ, lai atjaunotu pajukušās attiecības. Cilvēku attieksme ir dažāda, taču, jādomā, plašais tirgus būs. Tā kā Čukstētāju līdere Alfa plāno uzbrukt visiem, tad gadatirgus ir ideāla vieta, lai nocirstu dažas galvas. Tomēr seriāla fani uztraucas par to, vai netiks nogalināti pārāk daudz svarīgu tēlu, atstājot vien nenozīmīgus seriāla jaunpienācējus. Starp citu, vieni no interesantākajiem jaunajiem tēliem ir Magnas (Nadja Hilkere) grupa – Lūks, Konija, Kellija un Jumiko. Magna ir spēcīga personība, kurai var būt liela nozīme cīņās ar Čukstētājiem.

Pēc Roberta Kirkmana komiksu sērijas “Staigājošie miroņi” motīviem tapušais seriāls par notikumiem postapokaliptiskajā pasaulē ir viens no starptautisko reitingu rekordistiem. Arī jaunajā sezonā skatītājus gaida tikšanās ar Normanu Rīdusu (Derils), Džefriju Dīnu Morganu (Nīgans), Melisu Makbraidu (Kerola), Danaju Guriru (Mišona), Kristiānu Seratosu (Rosita), Džošu Makdermitu (Eižens), Alannu Mastersoni (Tara), Avi Nešu (Sidiks) un Kalanu Makolifu (Aldens). Redzēsim arī Džonu Berntālu bijušā policista Šeina Velša lomā.

 Seriāls “Staigājošie miroņi” skatāms televīzijas kanālā FOX pirmdienās, no 11.februāra plkst. 22:00.

Autors: Fox

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.