8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Federācijas kauss: Pēc pirmās dienas Latvija vadībā ar 2-0 (+FOTO)

 

Šodien, 9. februārī Federācijas kausa (FED CUP) Pasaules II grupas 1. kārtas spēles ar uzvaru sākusi Latvijas izlase – Aļona Ostapenko ar 7:5, 6:7(5), 6:1 uzvarēja slovākieti Rebeku Šramkovu. Savukārt Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova otrajā spēlē ar 6-4, 6-0pieveica slovākieti Annu Karolīnu Šmiedlovu, tādejādi šobrīd Latvija ir vadībā ar 2-0.

Lai iekļūtu aprīlī gaidāmajā pirmās grupas “play-off” mačā, Latvijas komandai rīt, 10. februārī jāgūst viens punkts, kas nozīme, ka šajā duelī izcīnīs komanda, kas pirmā tiks pie trim panākumiem.

Galerija

Svētdien, 10. februārī pirmo spēli sāks Anastasijas Sevastova, kas spēkosies ar Viktoriju Kužmovu, bet Aļona Ostapenko tiksies ar Annu Karolīnu Šmiedlovu. Tomēr svētdienas maču sastāvi vēl var tikt izmainīti. Sacensību sākums paredzēts plkst. 13.00.

No 9. līdz 10 februārim Arēnā Rīga norisinās Federāciju kausa Pasaules II grupas 1. kārtas spēles, kurās Latvijas izlase pirmo reizi startē Pasaules II grupā, mērojot spēkus ar Slovākijas izlasi.

Biļetes uz turnīru ir iespējams iegādāties visās “Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās, kā mājaslapā.

Federāciju kauss (Fed Cup) ir pasaulē lielākās sieviešu tenisa izlašu sacensības, kas norisinās jau kopš 1963. gada. Ideja par Federāciju kausu ir radusies 1919. gadā, kad amerikāņu tenisa spēlētāja Hazela Hotkisa Veightmana (Hazel Hotchkiss Wightman) nāca klajā ar sieviešu sacensību konceptu. 1995. gadā Federāciju kausa nosaukumu nomainīja uz īsāku – šobrīd tas tiek dēvēts par FED kausu, kas pasaulē norisināsies jau 53. reizi.

 

Autors: Latvijas Tenisa savienība Foto: Kaspars Volonts

10.02.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.