5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Bērnu onkoloģijas ārstniecībai ziedo 18 000 EUR

 

Bērnu slimnīcas fonds saņēmis ziedojumu 18 000 EUR apmērā Latvijas bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām, valsts neapmaksātu ārstniecības izdevumu segšanai.

Ziedotie līdzekļi savākti kampaņas „Ar sirsnību pret slimību! Ziedo kopā ar BENU!” ietvaros, kuru jau otro gadu, savstarpēji sadarbojoties, organizē BENU Aptiekaun Bērnu slimnīcas fonds. Pērn šīs kampaņas ietvaros saziedotie līdzekļi snieguši iespēju palīdzēt 50 onkoloģijas pacientiem.

Kā norāda BENU AptiekaLatvija direktore Anete Rožkalna, kampaņas ietvaros izvirzīti divi mērķi.  Pirmkārt, saziedotos līdzekļus novirzīt Latvijas bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām, valsts neapmaksātu ārstniecības izdevumu segšanai. Otrkārt, piesaistīt sabiedrības uzmanību bērnu onkoloģijai Latvijā un rosināt diskusiju gan par ārstniecības iespējām Latvijā un nepieciešamo līdzekļu pieejamību, gan ārstniecības procesu kopumā.  

“Šogad Bērnu slimnīcas fondam tiek ziedoti 18 000 EUR, taču kopš kampaņas sākuma kopējā ziedojumu summa ir 45 000 EUR,” norāda A. Rožkalna, uzsverot, ka BENU Aptiekaskampaņa turpinās arī 2019. gadā un ziedojot kampaņā piedalās ne tikai ziedotāji un BENU Aptiekaklienti, bet savu ieguldījumu sniedz arī BENU Aptieka, dubultojot saziedoto naudas summu.

Bērnu slimnīcas fondaizpilddirektore Ieva Lejniece atzīst, ka saziedotā summa ir vērienīga, un, pateicoties šim atbalstam, pagājušajā gadā Bērnu slimnīcas fondambijusi iespēja palīdzēt 50 pacientiem.

“Neskatoties uz to, ka valsts sedz lielāko daļu no visām pozīcijām onkoloģijā, tomēr jāņem vērā, ka bērnu ārstēšana salīdzinājumā ar citām pacientu grupām norit daudz ilgāk, ir ļoti sarežģīta, arī izmaksu ziņā dārga, un ir nepieciešami izmeklējumi, dažkārt arī medikamenti, terapijas un palīglīdzekļi, kas nav valsts apmaksāti. Tādēļ BENU Aptiekasrīkotā kampaņa ir ļoti liels atbalsts gan Bērnu slimnīcas fondam, gan pacientiem,” norāda I. Lejniece.

BENU Aptiekalabdarības kampaņas „Ar sirsnību pret slimību! Ziedo kopā ar BENU!” ietvaros, sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu, tiek vākti ziedojumi tiem Latvijas bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām, kuriem nepietiek līdzekļu valsts neapmaksātu ārstniecības izdevumu segšanai. Kampaņas ietvaros katram BENU Aptiekaslojalitātes kartes īpašniekam ir iespēja līdzekļus, kas, iepērkoties aptiekās, uzkrājas BENU Aptiekaslojalitātes kartē, ziedot iepriekš minētā mērķa realizēšanai. Būtisku lomu ziedošanas kampaņā uzņemsies arī pati BENU Aptieka, kas ne vien organizē šo kampaņu, bet arī dubultoja 2017. un 2018. gada decmembrī ikviena BENU Aptiekapircēja ziedoto summu bērnu veselībai.

Autors: Benu Aptieka

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.