14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Iepazīsimies ar jauno Nokia 7.1 viedtālruni!

 

Nokia ir atgriezies viedtālruņu tirgū, un šoreiz vērtējam pirmos iespaidus, darbojoties ar 2018.gada nogalē izdoto Nokia 7.1. Viedtālrunis darbojas ar Android 9.0 (Pie) operētājsistēmu.

Vispirms noskaidrojām cenu – 247 eiro par 32 GB modeli un 271 eiro par 64 GB modeli bija lētākie rādītāji, kurus atradām interneta veikalos Latvijā.

Nokia 7.1 izskatās ļoti eleganti, to patīkami turēt plaukstā. Aizmuguri rotā melna stikla veida virsma. Ekrāna izmērs (5.8 collas) nav nekas īpašs, bet līdz ar to, tas ir viegli izmantojams ar vienu roku.

Telefons mēdz darboties mazliet lēnāk, nekā gribētos. Tastatūra bieži parādās novēloti. Dažas aplikācijas ielādējas diezgan lēni, salīdzinot ar klasi augstākiem modeļiem, bet tas bez šaubām arī ir gaidāms par šo draudzīgo cenu.

Foto, kuri uzņemti ar telefona kameru:

Kas attiecas uz bateriju, tā ir visai viduvēja. Jau tuvojoties vakaram, telefons “sauc” pēc uzlādes. Diemžēl šim modelim nav arī bezvadu uzlādes funkcija.

Testējot tālruņa duālo kameru, uzņēmām šādus attēlus. Kamera ir diezgan laba, vērtējam to, kā virs “vidējā androīda” kameru. Otra kamera ir domāta, lai radītu attēla dziļumu un sapludinātu fonu. Ir iespēja uzņemt 2K videoklipus. Tālrunim, protams, arī ir platleņķa 24 milimetru priekšējā “selfiju” kamera, kas apveltīta ar 8 megapikseļiem.

Iepakojums

Mūsu slēdziens ir tāds, ka Nokia 7.1 ir piemērots praktiskam cilvēkam, kurš nav pārlieku aizrāvies ar sēdēšanu aplikācijās. Taču laiku pa laikam uzņemt kādu fotogrāfiju un veikt galvenās viedtālruņa funkcijas problēmas nesagādās. Cilvēki, kuri pāries pie Nokia no iPhone tālruņiem, nebūs iepriecināti, jo Nokia viedtālruņi diezgan stipri atšķiras no “āboļiem”, savukārt ļoti līdzinās citiem “Androīdiem”, piemēram Huawei tālruņiem. Telefona aizmugure gan attāli atgādina stikloto iPhone 8 modeli.

Telefona izmēri (mm)

149.7 x 71.2 x 8 mm

Svars (g)

160

Ekrāna izmērs (collas)

5.84

Ekrāna tips

 

IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors

 

 

Ekrāna izšķtirtspēja (pikseļi)

1080 x 2280 pixels, 19:9 ratio

Wi-Fi, 3G, 4G (LTE), Bluetooth, GPS (navigācija), NFC atbalts

+

Procesors (CPU)

Octa-core 1.8 GHz Kryo 260

Kodoļu skaits

Astoņu kodolu

Atmiņas karte

līdz 400 GB

Iebūvēta atmiņa

32 vai 64 GB

Operatīvā atmiņa (RAM)

3 vai 4 GB

Galvenā kamera (Mpix) / Priekšējā fotokamera (Mpix)

12 MP (f/1.8)/ 8 MP (f/2.4)

Autofokuss, Zibspuldze

+

USB

2.0

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.