5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

1991. gada janvāra barikādēm 30! (+VIDEO)

Panorāma/Nozare.lv 13/01/2021 10:05
 

Barikāžu laika tautas vienotības spēks ir nepieciešams arī cīņā ar Covid-19 pandēmiju, konferencē “X stunda. Barikādēm 30” uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Uzrunājot konferences dalībniekus, premjers uzsvēra, ka barikāžu laiks visai pasaulei parādīja mūsu tautas vienotības spēku un tas nepieciešams arī cīņā ar Covid-19 pandēmiju. Tāpat Kariņš pateicās visiem barikāžu aizstāvjiem, uzsverot, ka, pateicoties viņu nesavtīgajai rīcībai, šodien varam paši būt noteicēji savā valstī.

Kariņš atzīmēja, ka 30 gadus pēc vēsturiskās barikāžu nedēļas esam kārtējā izaicinājuma priekšā, šoreiz cīņā ar globālu, vīrusa izraisītas slimības, pandēmiju.

“Ja mēs visi turamies kopā, ievērojam to, kas mums ir jādara, mēs uzveiksim šo pandēmiju,” pauda Ministru prezidents, izceļot pozitīvo paralēli ar notikumiem pirms 30 gadiem – cilvēku atsaucību un palīdzību cits citam, piemēram, brīvprātīgi gādājot siltu ēdienu mediķiem.

Kariņš arī atzīmēja, ka Latvijas valsts, sadarbojoties ar citām valstīm, kas militārās aizsardzības jomā notiek kopā ar NATO, bet politiskajā jomā – kopā ar Eiropas Savienību (ES), kļūst daudz stiprāka.

“Vēlos izteikt cieņu un pateicību cilvēkiem, kuri pirms 30 gadiem, neskatoties uz ārējiem apstākļiem, gāja un aizstāvēja mūsu valsts neatkarību. Pateicoties visiem, kas to darīja, mēs šobrīd varam baudīt neatkarību un veidot notikumus mūsu valstī pēc mūsu prāta, nevis pēc kādas svešas varas prāta,” noslēgumā uzsvēra Kariņš.

Atzīmējot 30 gadus kopš 1991.gada janvāra barikādēm, šodien no plkst.10 līdz 14.30 norisinājās konference “X stunda. Barikādēm 30”.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies tā laika aktīvie barikāžu dalībnieki, Latvijas Tautas frontes (LTF), bijušie valdības un Augstākās padomes (AP) pārstāvji, atskatoties uz 1991.gada janvāra notikumiem un caurskatot, galvenokārt, iepriekš vēl plaši neapspriestas tematiskās līnijas – gatavošanos barikādēm un mediju kā ziņneša lomu, pauda LNB pārstāvis, norādot, ka vienlaikus konference pievērsīsies tiem cilvēkiem, kuri, savas pašiniciatīvas vadīti, nesavtīgi atbalstīja barikāžu norisi.

Video

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.