10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

ASV virpuļviesuļos gājuši bojā 22 cilvēki, vairāk nekā 50 cilvēki ievainoti (+VIDEO)

 

Virpuļviesuļos, kas plosījušies Alabamas štatā ASV dienvidaustrumos, gājuši bojā vismaz 22 cilvēki, svētdienas vakarā medijiem pavēstījis vietējais šerifs.

Vairāk nekā 50 cilvēki guvuši arī ievainojumus. Starp cilvēkiem, kas nogādāti slimnīcās, ir arī tādi, kas guvuši “ļoti smagas traumas”. Lī grāfistes šerifs Džejs Džonss norādīja, ka šobrīd prioritāte ir cietušo meklēšana, un varasiestādes brīdinājušas, ka bojāgājušo skaits varētu pieaugt. Tomēr naktī glābšanas darbi tika apturēti, bet pirmdienas rītā tie tiks atsākti ar vēl lielāku intensitāti, piebilda Džonss. Kās ziņo amatpersonas, virpuļviesuļi nodarījuši “katastrofālus” postījumus ēkām un ceļiem. Vairāk nekā 17 000 Alabamas mājsaimniecību palikušas bez elektroenerģijas piegādes.

Video

Jau iepriekš ASV Nacionālais meteoroloģijas dienests (NWS) bija izsludinājis tornado trauksmi, aicinot iedzīvotājus patverties pagrabos vai kapitāli būvēto ēku apakšējos stāvos. Virpuļviesuļi skāruši arī kaimiņos esošo Džordžijas pavalsti, kur bez elektroenerģijas piegādes palikuši 16 000 mājsaimniecību.

Autors: nozare.lv
04.03.2019.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.