10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Mistiski “noplūdusi” angļu valodas eksāmena mutvārdu daļa!

 

Kādas izglītības iestādes pedagogs “nopludinājis” angļu valodas eksāmena mutvārdu daļu, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

VISC šodien izvērtēšanai saņēmis mutvārdu daļas eksāmena fotogrāfijas, ko portālam “Delfi” bija iesūtījis kāds aculiecinieks. VISC apstiprināja, ka fotogrāfijās redzamā eksāmena daļa ir autentiska.”Apskatot saņemtos fotoattēlus, VISC secināja, ka tajos ir redzami 2018./2019.mācību gada angļu valodas centralizētā eksāmena 13.marta (otrās eksāmena dienas) mutvārdu daļas materiāli,” skaidroja VISC. Lai arī angļu valodas eksāmena norise sākusies vakar, šodien turpinās valsts pārbaudījuma mutvārdu daļas norise.

VISC angļu valodas eksāmena materiālus polimēraploksnēs ar drošības uzlīmi, kurās savukārt bija ievietotas katrai dienai aizzīmogotās aploksnēs ar drošības uzlīmi mutvārdu daļai, nogādāja Izglītības pārvaldēs 12.martā plkst.7, savukārt izglītības iestādes vadītājam šie materiāli līdz 13.marta plkst.8.30 bija jāglabā drošā seifā.

Skaidrojot aploksnes atvēršanas kārtību, VISC norādīja, ka, sekojot valsts pārbaudes darbu norises darbību laikiem, plkst.8.30 izglītības iestādes vadītājs, centralizētā eksāmena mutvārdu daļas intervētājs un centralizētā eksāmena mutvārdu daļas vērtētājs atver aploksni ar 13.marta eksāmena mutvārdu daļas materiāliem un iepazīstas ar tiem. No šī brīža katras izglītības iestādes vadītājs un pārējās divas personas ir pilnībā atbildīgas par materiāla drošību.

VISC, neatklājot iespējamo izglītības iestādi, no kuras varētu būt “noplūdusi” eksāmena daļa, norādīja, ka eksāmena saturu izplatīt varēja vai izglītības iestādes vadītājs, vai mutvārdu daļas intervētājs, vai arī mutvārdu daļas vērtētājs. Tā kā kopš pagājušā gada eksāmenu materiāli ir identificējami, fotogrāfiju izcelsme tiks noskaidrota, uzsvēra VISC. Reaģējot uz notikušo, VISC ar iesniegumu jau ir vērsies Valsts policijā.

Autors: nozare.lv

14.03.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.