1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Labdarības koncertā “Vienoti par iespēju” uz skatuves kāps vairāk nekā 30 Latvijas mūziķu

 

“Arēnā Rīga” 7.maijā notiks labdarības koncerts “Vienoti par iespēju”, kurā uz skatuves kāps vairāk nekā 30 Latvijā mūziķi, aģentūru LETA informēja “Latvijas Televīzijā” (LTV).

Koncertu smagi slimu cilvēku atbalstam organizē labdarības organizācija “Ziedot.lv” un LTV. Šobrīd pie “Ziedot.lv” ir vērsušies 12 onkoloģiskie pacienti, kuru ārstniecībai nepieciešami 271 836 eiro, un koncerta mērķis ir palīdzēt šiem cilvēkiem viņu dzīves grūtākajā brīdī.

Koncertā piedalīsies grupas “The Sound Poets”, “Skyforger”, “Triana Park”, “Dzelzs Vilks”, mūziķe Aija Andrejeva, “Otra Puse”, “Pienvedēja Piedzīvojumi”, “Ansis”, “Tautumeitas”, mūziķis Ralfs Eilands, grupa “Double Faced Eels”, “Edavārdi”, “Latgalīšu Reps”, mūziķis Fēlikss Ķiģelis, “Laika Suns”, mūziķe Kristīne Prauliņa, “Very Cool People”, “Viņa”, “Putnu Balle”, mūziķe Kristīne Pāže, “Laime Pilnīga”, mūziķis Miks Dukurs, “Indygo”, mūziķis Atis Ieviņš, “The Rolltones”, mūziķe Antra Stafecka, “Jauno Jāņu Orķestris” un mūziķis Goran Gora.

Mūziķu mērķis ir palīdzēt vēža skartajiem līdzcilvēkiem, kuriem nepieciešamā ārstēšana vai zāles netiek apmaksātas no valsts budžeta. Lai arī sākot ar šo gadu finansējums onkoloģisko pacientu ārstniecībai un medikamentu apmaksai ir audzis, joprojām ir diagnozes, kurām valsts medikamentus nekompensē, skaidro LTV.

“Tik daudz mūziķu uz vienas skatuves ir milzīgs pagodinājums! Mēs nekad nevarējām iedomāties, ka kopā ar mums šo mērķi atbalstīs tik daudz līdzcilvēku un mūziķu. Tas ir arī milzu izaicinājums, jo trīs stundu laikā uz vienas skatuves kāps tikpat mūziķu, cik parasti piedalās mazā festivālā. Taču nekas nav par grūtu, jo mums ir kopīgs mērķis – izglābt dzīvības un dot iespēju turpināt cīnīties un uzvarēt šo slimību,” norādīja labdarības koncerta producents Dāvis Ābrams.

“Slimība piezogas pēkšņi un negaidīti, sagriež dzīvi ar kājām gaisā. Situācija, kad cilvēks ir saslimis ar vēzi vai citu smagu, retu, hronisku slimību, diemžēl iet roku rokā ar trūkumu visai ģimenei. Bieži vien cilvēkiem trūkst līdzekļu piemērotu medikamentu iegādei, kas nereti noved cilvēku līdz darba zaudējumam un nespējai pašam par sevi parūpēties. Šādos gadījumos ļoti svarīgs ir līdzcilvēku atbalsts! To, ko nespēj viens, to spēj visa tauta!” teica “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta.

“Onkoloģisko saslimšanu ārstniecības process no cilvēka paņem ļoti daudz – ne vien fiziski un emocionāli, bet arī finansiāli. Labdarības lielkoncerts ir viens no veidiem, kā runāt par šo tēmu un vienlaikus palīdzēt, un tas mums kā sabiedriskajai televīzijai ir ārkārtīgi svarīgi. Pērn koncerts “Vienoti par iespēju” pierādīja, ka laba mūzika un liels gribasspēks dara lielus darbus, palīdzot tiem, kurus negaidītā diagnoze satriekusi un likusi cīnīties, un es ceru, ka arī šogad pēc 7.maija mēs varēsim secināt to pašu,” skaidroja LTV pagaidu valdes locekle Vikija Valdmane-Rozenberga.

Atbalstīt onkoloģiskos pacientus var portālā “Ziedot.lv” vai zvanot uz ziedojuma tālruni 90067003 (maksa par zvanu 1.42 eiro).

Koncerts sāksies plkst.19. “LTV1” un portālā “Replay.lv” tas būs vērojams plkst.21.15.

Biļetes iespējams iegādāties visās “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās un internetā “www.bilesuserviss.lv”.

Autors: nozare.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.