7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

10 slavenu cilvēku pārdomas un atziņās par mīlestību!

 

Esam apkopojuši 10 spilgtus slavenu personību citātus par un ap mīlestību, iedvesmojies!

1. Mīlestībā nav iespējams valdīt par sevi un savām emocijām, un es to neieredzu. Es esmu izraudājis daudz asaru. Es varu izskatīties nesatricināms no ārpuses, taču patiesībā man ir ļoti maiga sirds. Uz skatuves es izskatos vīrišķīgs, bet es patiesībā esmu sentimentāls – es varu kust kā sviests. (Fredijs Merkūrijs)

2. Mīlestība bija vienīgais tilts starp redzamo un neredzamo pasauli, kas bija pieejams ikvienam. Tā bija vienīgā pašpietiekamā valoda, kas Visuma dienu no dienas sniegtās gudrības prata iztulkot cilvēkiem saprotamā veidā. (Paulu Koelju)

3. Vārdam “mīlestība” var būt divas, absolūti dažādas nozīmes. Ne tikai dažādas, bet, pat diametrāli pretējas. Viena – mīlestība kā savstarpējās attiecības, otra – mīlestība, kā stāvoklis. Tajā brīdī, kad mīlestība ir stāsts par attiecībām, tā bieži kļūst par jūgu, jo ir gaidas un prasības, un cerību sabrukums, un centieni dominēt no abām pusēm. Un tā mīlestība pārvēršas cīņā par varu. Bet mīlestība kā esības stāvoklis, ir pavisam cits vārds. Tas nozīmē to, ka tu vienkārši mīli, tu no tā neveido attiecības. tava mīlestība ir kā zieda aromāts. Tā neprasa no tevis, lai tu būtu kaut kas īpašs, lai uzvestos kaut kā īpaši. Zieds neko neprasa. Tas vienkārši smaržo, dalās. un tajā nav nekādas vēlmes saņemt nekādu apbalvojumu vai pateicību. Šī dalīšanas ar sevi arī ir dāvana. (Ošo)

4. Tu saki, ka mīli lietu, bet vienmēr, kad sāk līt, tu noslēpies zem lietussarga. Tu saki, ka mīli sauli, bet meklē patvērumu no saules, kad tā spīd. Tu saki, ka mīli vēju, bet aiztaisi logu, ka saceļas vējš. Tapēc es baidos, kad tu saki, ka mīli mani. (Bobs Mārlijs)

5. Mīlestība ir absolūta uzticamība. Cilvēki noveco, izskats izbāl, bet uzticamība nekad neizbalo. Uz dažiem cilvēkiem var pilnībā paļauties; pēc viņiem par regulēt pulksteni. Un tā ir mīlestība, pat ja neizklausās īpaši aizraujoši. (Silvestrs Stalone)

6. Ko mīlestība grib, to zin tik viņa viena. Viņa mūs vārdzina, vārdzina mūžīgi! Mīlestība ir priecādamies sāpes, saldas sāpes, bet es viņas cienu un turu augsti, sevišķi tāpēc, ka viņas uzticīgas līdz kapa malai. Visi citi prieki un sāpes mainās, aug un nīkst, mīlestība nekad! (Jānis Poruks)

7. No divām cilvēciskām kaislībām – “mīlestības” un “naida” lielāka tieksme iekrist  pārmērībās ir tieši “mīlestībai”. Tā ir kvēlāka, tāpēc arī ir spēcīgāka un noturīgāka. Jo spēcīgāk iekvēlojas mīlestība, jo tā ir nesaudzīgāka pret visu, kas rada tai šķēršļus vai  apdraud, tā dod rīcības brīvību “naidam” tādējādi atsvabinot veselu duci dažādu ļaunumu. (Aristotelis)

8. Varbūt nepietiek ar veselu ticības kalnu un pacietības jūru, ja nav tā, kas cilvēku padara par vasku un par dzelzi, — mīlestības, un ko aizstāt lai­kam nespēj nevienas citas, lai arī cik cēlas jūtas. Bez tās visi labie nodomi ir kā bez zelta seguma. (Regīna Ezera)

9. Ja ir mīlestība, tad ir cerības uz īstu ģimeni, īstu brālību, īstu nosvērtību, īstu iekšējo mieru. Ja mīlestība jūs atstājusi, ja turpināt uztvert citus cilvēkus kā ienaidniekus, tad, lai kādas nebūtu jūsu zināšanas, izglītība vai materiālā labklājība, jūsu daļa būs tikai apjukums un ciešanas. Cilvēki turpinās kļūdīties un konfrontēties. Pamatā, ciešanu stāvoklis visiem ir kopīgs; tāpēc nav jēgas mēģināt piekrāpt vai iznīcināt otru. Jebkura garīgā stāvokļa pamatā ir mīlestība. (Dalailama)

10. Pirms tevis mana dzīve bija kā bezmēness nakts. Ļoti tumša, bet zvaigžņota – ar gaismas un jēgas uzplaiksnījumiem… Un tad manās debesīs kā komēta parādījies tu. Piepeši viss iedegās – pasaule kļuva spoža un skaista. Kad tevis vairs nebija, kad komēta bija nozudusi aiz apvāršņa, iestājās tumsa. Nekas nebija mainījies, bet manas acis bija apžilbušas gaismā. Es vairs neredzēju zvaigznes. Un jēgas vairs nebija nekam. (Stefānija Meiere)

Kurš no citātiem tevi iedvesmojas visvairāk, bet kuras tu varbūt nemaz nepiekrīti?

Autors: Dieviete.lv

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.