7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Uzņemta filmas “Dvēseļu putenis” pēdējā epizode!

 

Kino pilsētā “Cinevilla” 6.aprīlī tika uzņemta filmas “Dvēseļu putenis” pēdējā epizode, kas atainos Lāčplēša Kara ordeņa piešķiršanu mājās pārnākušajiem latviešu strēlniekiem.

Augstākais Latvijas militārais apbalvojums – Lāčplēša Kara ordenis – tika radīts 1919.gada 11.novembrī par godu bermontiešu sakaušanai Daugavas krastos un Rīgas atbrīvošanai. Lāčplēša Kara ordenis ir pirmais Latvijas valsts apbalvojums.

Foto

View this post on Instagram

Piesakies filmēšanai 6.aprīlī! Aicinām brīvprātīgos pieteikties strēlnieku un viņu sagaidītāju lomām filmā “Dvēseļu putenis”! Tiks uzņemta epizode, kurā godina pārnākušos latviešu strēlniekus un piešķir Lāčplēša Kara ordeņus. Meklējam: · puikas vecumā no 12 – 18 gadiem; · vīriešus vecumā no 18 līdz 75 gadiem; · jaunas meitenes vecumā no 12 līdz 20 gadiem; . seniores vecumā no 60 līdz 75 gadiem. Pieteikumu līdz 1.aprīlim sūtiet uz casting.kultfilma@gmail.com ar atzīmi “Dvēseļu putenis – masu skatu aktieri” un tajā norādiet vārdu, uzvārdu, vecumu, telefonu un e-pastu, kā arī pievienojiet fotogrāfijas – portretu un pilnā augumā! Vietu skaits ierobežots. #dveseluputenisfilma

A post shared by “Dvēseļu putenis” (@dveseluputenisfilma) on

View this post on Instagram

#dveseluputenisfilma Foto: Sanita Sparāne

A post shared by “Dvēseļu putenis” (@dveseluputenisfilma) on

 

 

 

Pirmā apbalvošanas ceremonija notika gadu pēc Torņakalna atbrīvošanas – 1920.gada 11.novembrī Esplanādē. Ordeni piešķīra Latvijas armijas karavīriem, bijušajiem latviešu strēlniekiem un ārzemniekiem, godinot viņu devumu Latvijas neatkarības izcīnīšanā.

Filmu noslēdzošās ainas uzņemšanas laukumu apmeklēja Valsts prezidents Raimonds Vējonis un aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP)

Filmas “Dvēseļu putenis” pirmizrāde iecerēta 2019.gada 11.novembrī. Tās galveno aktieru vidū ir vairāki Latvijas profesionāļi, tostarp, Vilis Daudziņš, Ivars Krasts un Gatis Gāga, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, jaunais aktieris Jēkabs Reinis, Ieva Florence un citi.

Projekta komandu veido 90 kino profesionāļi no Latvijas un ārvalstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists un Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste Lolita Ritmanis, Gunita Groša, mākslinieks Juris Žukovskis, kostīmu māksliniece Sandra Sila, grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija “Kultfilma” u.c.

Līdz šim jau uzņemti tādi nozīmīgi filmas kadri kā strēlnieku iesaukšana un treniņnometnes, bēgļu gaitas, “Slokas kauja” un “Ziemassvētku kaujas”.

Autors: nozare.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 392
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 393