4.7 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

10 fakti par Velsas princesi Diānu

 

Šajā rakstā ir 20 patiesi interesanti fakti par Velsas princesi Diānu, kuru cilvēki joprojām uzskata par vienu no labsirdīgākajām sievietēm, nav noslēpums, ka Lielbritānija joprojām skumst pēc princeses Diānas.

1. Princeses Diānas dēli princis Viljams un princis Harijs ir mantojuši savas mammas kāzu kleitu un viņas 21 miljonu sterliņu mārciņu lielo kapitālu, šis kapitāls abu prinču rīcībā nonāca pēc 25. gadu vecuma!

2. Čārlzs aizmirsa noskūpstīt sievu pēc ceremonijas Svētā Pāvila katedrālē, tādēļ pāra  skūpsts bija uz Bekingemas pils balkona, šo tradīcija pārņēma arī Viljams un Keita.

3.  Interesanti, bet Diānai tika dota atļauja savu gredzenu izvēlēties pašai, viņa katalogā izvēlējās safīru saderināšanās gredzenu. 

4. Diānas un Čārlza kāzu dienā Londonas ielās bija 600 000 cilvēku liels pūlis, kuru uzmanīja vairāk nekā 6 000 policistu.

5. Kad Diānai bija 19 gadu viņa piekrita kļūt par 31 gadu vecā Velsas prinča Čārlza sievu, viņiem bija bijuši vien 12 randiņi!

6. Diāna bija pirmā karaliskā līgava, kura zvērestā nesolīja „pakļauties” vīram!

7. Diānas laulību ceremonija norisinājās Svētā Pāvila katedrālē nevis Vestminsteras abatijā.

8. Princese kāzu kleitas  kopija veikalos nonāca jau piecas stundas pēc ceremonijas!

9. Kad princis Čārlzs bildinājis lēdiju Diānu Spenseri karaļnams to nepaziņoja publiski. Šo priecīgo vēsti glabāja noslēpumā līdz brīdim, kad Diāna izvēlējās saderināšanās gredzenu.

10. Pārim bija 27 kāzu tortes.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.