3.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

10 ieteikumi, kā atvieglot savu ikdienu un iemīlēt dzīvi vēl vairāk!

 

Oskars Vailds ir teicis, ka mīlestība pret sevi ir romāns visa mūža garumā. Jāpiekrīt vien ir, jo patiešām ir dienas, kurās sevi nopeļam un šaustam, un tad ir tās dienas, kurās uzsitam sev pa plecu, jo esam sev ko pierādījuši!

Vai esi novērojusi, ka dienās, kurās labi jūties un kurās tev patīk, kā tu izskaties, no tevis arī izstarojas pilnīga cita enerģija? Un tad ir tās dienas. Tās dienas, kurās nemaz negribas piecelties no gultas un, lai gan esi uzvilkusi savus mīļakos džinsus, apavus un pat uzrāsojusi sarkanas lūpas, tāpat neko negribas. Nav jau tā, ka negribas neko. Gluži vienkārši gribas pazust zem deķīša un malkot karstu tēju. Tomēr kā panākt to, lai būtu varāk šo pozitīvo un iedvesmojošo dienu? 

Lai bez stresa iesāktu savu dienu esmu piekopusi kādu rituālu, kurš sākotnēji tev var šķist muļķīgs, tomēr tas strādā! Katru vakaru pirms dodos gulēt, es izvēlos, ko vilkšu mugurā nākamajā dienā, jo nereti no rītiem trūkst iedvesmas.

Ak brokastis… Vai esi dzirdējusi, ka joprojām ir cilvēki, kuri neēd brokastis? Esmu dzirdējusi gadījumus, ka sieviete brokstīs izsmēķē cigareti, izdzer kafiju un apēd kruasānu. Tomēr es tev iesaku šo francūzietes stilu nepiekopt. Brokastis ne velti ir viena no svarīgākajām ēdienreizēm. Parasti brokastīs izvēlos vai nu putru vai karstmaizītes vai arī klasiskās angļu brokastis ar bekonu, pupiņām, tostermaizi un olu.

Ūdens, tu noteikti esi dzirdējusi, ka cilvēkam dienā jāizdzer vismaz vismaz 2 litri ūdens, tomēr reizēm var gadīties izdzert mazāk ūdens. Pamēģini uzreiz pirms brokastīm izdzert veselu glāzi ūdens! Tavs ķermenis pa nakti ir burtiski izkaltis un glāze ūdens tev liks justies daudz labāk, lai iesāktu dienu pozitīvi. Esmu arī iecienījusi pārnēsājamo ūdnes pudeli, kuru ir viegli uzpildīt, tādejādi tev vienmēr pie rokas būs ūdens, tu nemitīgi nepirksi mazās ūdens pudelītes un galvenais –  dzīvosi zaļāk jeb dabai draudzīgāk. 

Mājas kostīms ir neatņemama manas ikdienas sastāvdaļa. Mājās svarīgs ir komforts, un šajā sakarā esmu iegādājusies pāris sporta kostīmus, legingus un pidžammas – mājas tērpus, lai esot mājās justos ērti. Uzskatu, ka šāds apģērbs ir svarīgs un, ka mājās nav jāvelk tikai tāds apģērbs, kuru tev nav žēl sasmērēt.

Vismaz stundu pirms miega atvēli laiku sev vai otrajai pusītei. Man ārkārtīgi svarīgi ir vismaz stundu dienā veltīt sev, piemēram, lasīt kādu sev saistošu grāmatu vai noskatīties kāda iecienīta seriāla sēriju kopā ar otro pusīti. 

Ēdienreizēs vienmēr fonā uzlieku radio vai ieslēdzu televizoru, uzlieku savā datorā kādu seriālu vai filmu. Man patīk, ka varu uzsūkt kādu sev saistošu informāciju un atrast laiku, lai skatītos kādu sev mīļu seriālu.

Vai esi dzirdējusi par finanšu plānošanu? Uzskatu, ka šī problēma vairāk skar jaunus cilvēkus. Ja neplāno savas finanses, tad iesaku to sākt darīt. Katru mēnesi atlieku konkrētu naudas summu saviem hobijiem, ceļojumiem vai iecerētajiem, bet ne “obligātajiem” pirkumiem. Finanšu plānošana man sniegusi jaunas un jaunas iespējas. Tikai finanšu plānošanas dēļ esmu sev saplānojusi fantastisku un neizmirstamu vasaru. Jā, pat sakrājusi ceļojumam!

Vismaz reizi nedēļā velti laiku savam hobijam. Mans hobijs ir mūzika, es vismaz reizi nedēļā dodos uz nodarbībām. Šobrīd esmu savu laiku ieplānojusi tā, lai tiktu uz divām nodarbībām nedēļā. Paralēli tam filmēju savu vlogu, kuram esmu atvēlējusi brīvdienas. Šīs ir lietas, kuras man patiešām sagādā daudz prieka. Mūzikā esmu atradusi savus domubiedrus, un esmu arī novērojusi, ka manas attiecības ar otro pusīti ir uzlabojušās, kopš katras vairāk laika veltam saviem hobijiem. Kad abi ierodamies mājās, tad dalamies ar saviem sasniegumiem un atbalstām viens otru.

Plāno savu nākotni. Man ir kāds paradums, kurš patiesi darbojas, gluži “maģiski”! Es uz mazajām lapiņām esmu sarakstījusi lietas, kuras man būtu jāizdara un lietas, kuras alkstu sasniegt, izdarīt un piedzīvot. Tādejādi es sev atgādinu par “pienākumiem” un “mērķiem” . Zinu, ka ir cilvēki, kuri izceļ tikai “mērķus”, bet uzskatu, ka “pienākumiem” it tik pat liela nozīme, kā tavam mēķirm.

Esi tuvāk dabai. Šo piekopju tikai nesen, jo es neteiktu, ka mīlu nemitīgi būt pie dabas. Pagājušās vasaras vakaros regulāri ārā katlā vārījām cūku pupas. Tas bija mūsu ģimenes regulārais vasaras pikniks. Arī tagad labprāt ar savu suni dodos ilgākās pastaigās, šajā laikā arī izslēdzu telefona skaņu vienkārši veltu laiku savām domām. Neslēpšu, ka suns par šīm pārmaiņām ir sajūsmā. Runājot par mobilajiem telefoniem, uzskatu, ka telefona skaņa ir pa reizei jāizslēdz. Tev jāatceras, ka tev nav jābūt vienmēr pieejamai. Protams, ir cita lieta, ja zini, ka tev var zvanīt kādā nopietnā jautājumā. Bet vismaz brīvdienās centies šo skaņu izslēgt – apstājies uz mirkli.

Ceru, ka kāds no šiem ieteikumiem tev palīdzēs, ļaus dzīvot pozitīvāk. Nesaku, ka man katra diena ir fantastika, bet uzskatu, ka tas ir normāli. Nezinu nevienu cilvēku, kuram nekad nebūtu bijusi slikta diena! Dienās, kurās man viss šķiet slikti, es atrodu kādu jautru mūziku, parasti Afroamerikāņu Soul, un nekad nebeidzu sev atgādināt, ka man jau tik daudz tiek dots! Ticu, ka visas neizdošanās tāpat reiz atrisinās, un par to nav jālauza galva.

Autors: Krista Klentaka speciāli Dieviete.lv

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.