8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Tiek vākti paraksti pret ieceri izcirst un apbūvēt mežu pie Baltās kāpas

 

Dažas nedēļas pēc tam, kad Jūrmalas dome sabiedrības apspriešanai nodeva ieceri mainīt lietošanas veidu teju 24 hektāriem meža zemes netālu no Baltās kāpas Lielupes tuvumā, Jūrmalas Aizsardzības biedrība sabiedrības iniciatīvu portālā manabalss.lv ir sākusi vākt parakstus, lai iebilstu pret ideju mežus izcirst un teritoriju apbūvēt.

Biedrības vadītājs un Jūrmalas domes opozīcijas deputāts Uldis Kronblūms (“Tev, Jūrmalai”) uzsver, ka iedzīvotāju lūgumi un aicinājumi meža likvidācijas plānus apturēt nav līdzējuši.

“Mērķis ir saglabāt ļoti skaistu mežu, kurš robežojas ar pašu Lielupes upi netālu no daudziem jūrmalniekiem un pilsētas viesiem zināmās Vārnukroga Baltās kāpas. Jūrmalas domes pozīcijas deputāti savulaik virzīja jautājuma par šī meža lielākās daļas apbūvi ar savrupmājām. Mēs iebildām pret pašu ieceri. Pēc tam pozīcija nolēma izstrādāt lokālplānojumu, un šobrīd tas ir nodots sabiedriskai apspriešanai,” sacīja Kronblūms.

Viņš skaidroja, ka iebildumi pret apbūvi saistīti ar to, ka jau pašlaik Jūrmalā esot milzīgs dzīvokļu, māju un zemesgabalu piedāvājums. “Un šajā brīdī šo mežu iznīcināt, sevišķi, ja tas pilsētas stratēģijā ir paredzēts kā zaļā teritorija, tas ir bezjēdzīgi,” piebilda deputāts.

Autors: Latvijas Sabiedriskais medijs

19.04.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.