4.3 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Tiek meklēti mūsdienu Latvijas varoņi

 

Atceroties mūsu senčus, kas pirms simts gadiem ar ieročiem rokās aizstāvēja tikko dzimušo Latvijas valsti, jaunās simtgades pirmais gads tiek aizvadīts varonības un drosmes zīmē. Arī nākotnes Latviju veido cilvēki, kuri izvēlas rīkoties, iesaistīties un varēt. Mūsdienu varoņi ir sastopami mums visapkārt, tādēļ Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojs aicina novērtēt un izcelt savus līdzcilvēkus, kas iedvesmo un var būt varonības paraugs citiem.

Mūslaiku varonis ir ikviens, kurš ar lepnumu un degsmi dara savu darbu. Ikviens, kurš izvēlas redzēt sāpīgo, neērto un grūto un nepaliek vienaldzīgs. Mūsdienu varoņi slēpjas ikdienā, bieži paliekot nepamanīti un nenovērtēti. Kāds palīdz citiem grūtībās. Kāds sacer dziesmu, kura iedvesmos nākamās paaudzes. Cits izgudro jaunas zāles, bet cits audzina bērnus un veido stipru ģimeni. Viņus visus vieno izvēle varēt.  

Līdz šim iniciatīva TUESI.LV apkopojusi iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem visā Latvijā, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Lai vairotu pozitīvos iedvesmas stāstus, ikviens ir aicināts iesaistīties un palīdzēt atrast varoņus savā apkārtnē – rīcības cilvēkus, kuri ikdienā ir mazāk pamanīti, bet var būt kā iedvesmas avots nākamās simtgades paaudzei.

Ja izvēlies rīkoties, līdz 2. maijam Latvijas valsts simtgades birojam uz e-pastu inga.bika@km.gov.lv iesūti vienu līdz trīs cilvēkus, kurus tu varētu droši saukt par savas apkārtnes varoņiem un ieteiktu arī citiem iedvesmoties no viņu paveiktā un attieksmes pret dzīvi. Pievieno īsu raksturojumu – kāpēc tieši šis cilvēks ir mūsdienu varonis, kā arī iespēju robežās varoņa fotogrāfiju.

Varoņu stāsti tiks publicēti Latvijas valsts simtgades digitālajā platformā www.lv100.lv

Pamatus Latvijas nākamajam gadsimtam liek cilvēki, kuri izvēlas varēt un darīt, tādēļ novērtēsim un izcelsim savus varoņus, godinot šādus cilvēkus Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā, pie balti klātiem galdiem.

Autors: Kultūras ministrija

28.04.2019.

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.