8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Neatkarīgas sievietes ir laimīgas vai vientuļas?

 

Mūsdienīga sieviete – neatkarīga sieviete. Bet, vai laimīga? No vienas puses – karjera, nauda, panākumi, atzinība; no otras – vientulība. Biznesa sievietēm nav laika ģimenei, viņai vienmēr ir attaisnojumi – vispirms darbs, pēc tam bērni. Taču, kamēr karjeristes risina savas darba problēmas, mājsaimnieces dzer tēju un sapņo par princi. Arī viņas grib būt laimīgas, taču visā ir vainīgs tas nelietis, kuram viņa veltīja daudzus savas dzīves gadus. Kāpēc sievietes ir vientuļas un ko darīt?

Jēdziens “mūžīgi vientuļā sieviete” nav viennozīmīgs, jo katram cilvēkam par to ir sava interpretācija. Mūsdienu pasaulē liela daļa sieviešu, kurām ir veiksmīga karjera, vienkārši izvēlas neafišēt savas attiecības. Acis sievietei mirdz tikai iemīlēšanās stadijā, bet, ja viņai jau ir ilgas un stabilas attiecības, tad to, vai viņai ir vīrietis, noteikt nav nemaz tik viegli.

Ir cilvēki, kuri lieliski spēj atdalīt darbu no privātās dzīves, tāpēc nereti rodas iespaids par “mūžīgi vientuļo” sievieti. Vīrieši domā, ka tādas sievietes ir infantīlas un viņām vienkārši ir pārlieku augstas prasības (un nereti tā ir). Vientuļas sievietes vai nu neprot veidot attiecības, vai arī darbs viņām ir pirmajā vietā, bet vīrietis – gluži kā jauns projekts. Mīlestībai nav robežu, tāpēc, ja liks to vienotos rāmjos un noteikumos, nekas neizdosies.

Kāpēc es esmu vientuļa?

Pārāk augstas prasības. Bieži vien sievietes vēlas sev lakus veiksmīgu, sportisku, devīgu, stilīgu, bagātu, aktīvu, mīlošu vīrieti. Taču, ja viņām pajautā, ko viņas var dot pretīm, viņas atbild: “Nu, dažreiz varu vakariņas pagatavot”.

Sievietes aizbaidē veiksmīgus vīriešus ar to, ka pārāk daudz uzņemas darīt pašas. Piemēram, uzrīko randiņus, plāo nākotni, izlemj, kur aizbraukt un, kas būtu jāvalkā vīrietim. Bieži vien šī pārlieku lielā aktivitāte un neļaušana vīrietim rīkoties, biedē. Tāpēc arī viņām līp klāt visādi nenobrieduši tipiņi.

Zems pašnovērtējums. Tā ir standarta problēma, par kuru sievietes zina, bet lietas labā neko nedara. Biežāk zems pašnovērtējums tiek novērots melanholiķiem, kuri ir gatavi mīlēt, bet nav gatavi mainīties. Taču attiecībās ir nepieciešama spēle, emocijas un kaisle. Kompleksi un neizlēmība dzīvi ieved izmisumā un pēc tam arī vientulībā.

Vienmēr vainīga ir pirmā mīlestība. Tikai filmās mīlestība no pirmā acu uzmetiena parasti beidzas ar kāzām. Dzīvē viss nav tik vienkārši. Neaizmirstamas emocijas, kaislīgas tikšanās, pastaigas un silti apskāvieni… Taču tad pienāk brīdis, kad viņš saka: “Varbūt paliksim draugi?” Un pats skumjākais pat nav tas, ka tā īsti nesācies romāns jau ir beidzies, bet tas, ka emocionālām sievietēm tas ir trieciens uz visu dzīvi. Nākotnē viņa redz tikai tos vīriešus, kas ir līdzīgi “viņam”, bet viss pārējais “nav manā gaumē”.

Kā pieņemt to, ka ar tevi kaut kas nav kārtībā? Tas ir sarežģīts jautājums, jo viss atduras pret subjektīvām sajūtām. Mūsdienu pasaulē nevalda uzskats, ka, ja sieviete nav precējusies, viņai ir sarežģīts raksturs vai psiholoģiskas problēmas. Mūsdienu sievietei ir izvēles iespējas – pirmajā vietā var būt karjera, brīvība un materiālās vērtības.

Problēma rodas tad, kad tu saproti, ka gribi ģimeni, laimīgu laulību, aktīvi pēc tā tiecies, bet tev nekas nesanāk. Piemēram, ja es gribu uzkāpt Everestā, bet man tas vēl nav izdevies, tas nenozīmē, ka ar mani kaut kas nav kārtībā. Taču, ja es jau trīs gadus mēģinu sasniegt vienkāršu mērķi, bet tas nekādi neizdodas, ir par ko aizdomāties. Vislabāk to būtu darīt kopā ar speciālistu.

Gribu mīlestību, ko darīt?

Atrast savu sapņu vīrieti un dibināt spēcīgas, veselīgas attiecības ir gluži kā jauns projekts darbā, pret kuru ir jāizturas nopietni. Iesākumā labi būtu ieviest dienasgrāmatu, kurā fiksē visas savas emocijas un sajūtas, kas bijušas dienas laikā. Ko tas dod? Dienasgrāmata atver tev acis uz iespējamajām problēmām, uz to, ko patiesībā vēlies un tev rodas iespēja attīstīties. Pie tam, ieteicams ir sadraudzēties ar sievietēm, kurām jau ir ģimene. No viņām var daudz iemācīties.

Jebkurā gadījumā, nav nekā neiespējama, un viss, kas ir nepieciešams – tā ir patiesa vēlme dibināt attiecības. Bieži vien sievietēm vienkārši trūkst pārliecības par sevi un saprašanas par to, kas viņas dara patiesi laimīgas.

Mēs pašas veidojam savu dienu, pašas izvēlamies, kā pavadīt laiku – mēs varam visu dienu gulēt dīvānā un skatīties seriālus, un varam arī aiziet uz parku vai atrast jaunu hobiju, kurš mainīs tavu dzīvi par 180 grādiem!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.