8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Saruna ar astrologu Modri Kalnciemu: kad mēs esam mīlestībā ar sevi, mēs esam pašpietiekami

 

Turpmāk mūsu portālā varēsi lasīt arī nozaru speciālistu intervijas. Pirmajā no tām iepazīstinam ar Modri Kalnciemu, kurš ir aksiologs, astrologs un astropsihologs. Šajā intervijā viņš dalās ar  sevis  pilnveidošanās ceļu, kā arī ar savu viedokli par attiecībām, feminismu un bērnības ietekmi uz turpmāko dzīvi! 

Kāda ir jūsu nodarbošanās?

– Esmu astrologs ar enerģētiski tantriskām iezīmēm. Savā praksē, konsultējot vairāk tieši sievietes, es sapratu, ka viena no pamata tēmām ir attiecības. Tāpēc lēnā garā pētīju informāciju par mūsu enerģētisko apmaiņu starp sievieti un vīrieti, kā arī seksualitāti (kuru, starp citu, nevajadzētu jaukt ar seksu) un dzīves kvalitāti. Es nonācu pie secinājuma, cik svarīga ir nepieciešamība vairāk būt kopā ar savu partneri. Tad es dziļak pētīju tantru, par kuru ir gana daudz stereotipu.

Kas tad īsti ir tantra? 

– Tā ir daudzu prakšu kā joga, mantra, jantra utt. apvienojoša zinība – dzīves ceļš un nevis mērķis. Ņemot vērā, ka daudzi cilvēki enerģiju plūsmu sevī nejūt, tad piedāvāju saviem klientiem, ka tantra ir mūsu normāla un praktiska enerģijas apmaiņa. Tādā sadzīviskā līmenī, vienkāršā un saprotamā valodā stāstu, kā tad mēs apmainamies ar šīm enerģijām.

 Astroloģijai un enerģētikai jūs pievērsāties 2012.gadā. Vai tas mainīja Jūsu dzīvi?

– Jā, tā notika. Es biju pasaulē pietiekami daudz izdauzījies, man bija plāni dauzīties vēl, bet tad tu pēkšņi sāc izvērtēt savas vērtības. Tad man bija normāla krīze, un, kā jau jebkura krīze, tā deva arī izaugsmi. Vēlāk atteicos no skaista un silta Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidenta krēsla. Tad nāca ļoti dažādas prakses no šamanisma līdz tantrai, līdz baltu lietām un tautas dziesmām. Un kad es uzzināju, kas tam lācītim vēderā, tad mēģināju ar to sadraudzēties un pastrādāt. Tā informācija un zināšanas sāka plesties arvien vairāk un vairāk, plašāk un plašāk. Kopā sanāk tāds kā sīpoliņš (smejas).

 Tad sanāk, ka Jūs ar šo visu aizraujaties jau 7 gadus?

– Jā, 7 gadus. Es apgūstu un apgūšu vēl! Apgūt šīs lietas – gan astroloģiju, gan tantru – tas ir nebeidzams process. Te vietā būtu vecais teiciens – mūžu dzīvo, mūžu mācies.

Kur jūs apguvāt astroloģiju? Vai jūsu kursus varētu salīdzināt ar psihologa vizīti?

Astroloģiju es apguvu Maskavas Klasiskās astroloģijas augstskolas filiālē Latvijā. Krievu izcelsmes astroloģija ir ļoti dziļa, stipra, un tas paver iespējas un palīdz ar klientu konstruēt un atrunāt visādus psiholoģiskas dabas jautājumus. Principā astroloģiskā karte man pasaka priekšā ļoti daudz. Ja mēs kopā ar klientu gribam viņā ieklausīties un pastrādāt, tad astroloģiskā karte ir viens no instrumentiem, kas patiešām ir ļoti, ļoti labs. Jebkurš instruments ir labs sevis izzināšanai, vienalga vai tā ir numeroloģija, astroloģija, tantra vai tā pati zinātne.

Pastāv uzskats, ka cilvēkam nav obligāti jābūt attiecībās, lai justu piepildījumu vai mīlestību. Vai jūs tam piekrītat? 

–  Vienozīmīgi, jo tad, kad mēs esam mīlestībā ar sevi, tas varbūt izklausās banāli, bet mēs esam pašpietiekami. Un principā katrs jauns mēnesis ir jautājums par pašpietiekamību. Ja mums katrā jaunā mēneša ciklā būs labi ar sevi, tad mums noteikti būs labi arī ar otru cilvēku. Mēs vienmēr no tā otra gribam, lai tas aiztaisa kādu mūsu tukšumu. Vai tas būtu dvēselē, makā, dzīvoklī, gultā vai kur nu kuram ko vajag. Mēs uz to liekam savas cerības. Un tad seko vilšanās, ja tas tā nenotiek. Vai arī vilšanās sevī par to, ka sacerējāmies. Mūsu vēlmes reizēm ir tādas kā prāta konstrukcijas, kurām nav risinājuma. Tās nav problēmas. Mēs paši kaut ko uzburam, un tad tas nenotiek, un mēs bēdājamies, krītam depresijā. Lai mēs būtu kvalitatīvās attiecībās, mums ir jābūt kvalitatīvās attiecībās pašiem ar sevi.

Jūsu kursus vairāk apmeklē sievietes?

–  Ir tā, ka šobrīd tos vairāk apmeklē sievietes, bet es ļoti ceru, ka vīrieši arī pievienosies. Šim mērķim dibinam arī vīru grupu. Savā praksē es ļoti gaidu arī pārus. Mēs bieži sākam meklēt risinājumu mūsu attiecībās, kad jau ir diezgan par vēlu. Mums vajadzētu to darīt profilakstiski. Tāpat kā tīrīt zobus, lai mums tie nesāpētu, mēs varētu arī atiecībās pēc palīdzības griezties, kad jūtam, ka kaut, kas nav tik labi, nevis jau tad, kad ir pamatīgas problēmas. Jo bieži vien mēs vairs nedzirdam viens otru, un tad ir nepieciešams pameklēt to trešo cilvēku, kurš situāciju vairāk redz no malas un var palīdzēt. Kādreiz vietā nenolikta zeķe vai nenomazgāta dakša ir cēlonis pamatīgam strīdam. Tas var būt pat šķiršanās iemesls!

Vai sieviete ir iniciators šādiem pāru kursiem?

– Protams, ka būtu jauki, ja iniciators būtu arī vīrietis, bet jebkura šāda iniciatīva ir apsveicama. Manuprāt, Latvijā sievietes ir ar ļoti vīrišķīgām izpausmēm. Latvijas sievietes visu var pašas un tā tālāk. Jāsaka, ka šeit ieslēdzās tas enerģētiskais princips, proti, ja jūs visu varat, tad jūsu vīrietis visu nevarēs. Ja jūs gribat, lai jūsu vīrietis visu var, tad jums vajadzētu iemācīties kaut ko nevarēt.

Kas ir tas, ar ko sievietes emocionālā pasaule atšķiras no vīrieša emocionālās pasaules?

–  Tur tā lieta, ka jūs esat emocionālajā pasaulē, bet mēs galīgi neesam emocionalaja pasaulē.

 Kā tad var raksturot jūsu pasauli?

–  Tā ir tā parastā vīrišķība. Viņa ļoti lēnā garā parādās ap 35 vai 40 gadiem, kad sākās tie lielie dzīves pagriezieni un krīzes mūsu dzīvēs. Ja mēs skatamies pēc arhitipiem, ka sievietēm ļoti labi sanāk mainīties no mīlniecēm par karotājām, tad, savukārt, vīriešiem no karotājiem ir jākļūst par mīlniekiem. Un tas mums ir ļoti sarežgīti, jo mīlestību mēs varam saņemt tikai no sievietēm. Tas ir, vai nu no savas mammas vai no savas dzīves biedrenes vai draudzenes. Ja jūs to neesat mums iedevušas, mums tās nav, un mēs sākam baidīties no savām emocijām. Un, ja sievietes mūs visu laiku emocionāli iespaido, tad mēs neesam tam psiholoģiski gatavi. Mēs nevaram kļūt par tiem stabilajiem vīriešiem. Mēs norobežojamies, jo sieviešu emocijas vīrietim ir ļoti grūti pāstrādājamas, un tā tās attiecības sašķobās.

Tad sievieti vajadzētu mazāk ar emocijām uzbāsties vīrietim?

– Nav jau visi gadījumi vienādi. Taču sieviešu emocionālais fons tiek ļoti ietekmēts jau no dabas un jūsu menstruālā cikla. Principā ir tikai 1 nedēļa mēnesī, kad jūs varat pieņemt uz pozitīvām un negatīvām emocijām nebalstītus lēmumus! Sanāk tā, ka ja tā nedēļa iekrīt pilnmēnesī, tad principā pamatotus un bez emocijām balstītus lēmumus, jūs nevarat pieņemt vispār. Piemēram, jums vīrietis uzdāvina dāvanu. Jūs neesat emocionāli stabila! Tas pats, ja jūs vīrietis aizved uz restorānu vai diskotēku. Jūs neesat emocionāli līdzsvarotā stāvoklī! Līdz ar to sievietes ļoti bieži pieņem emocionālus lēmumus, kas pēc tam nereti pārtop par skarbām un skumjām sekām. Ja mēs no bērnības šo informāciju jau zinātu, tad es pieļauju, ka mums pēc tiem 35 un 40 gadiem nebūtu ko darīt. Mēs dzīvotu tādā kā leiputrijā. Tāpēc, ka tā mēs dzīvojam – līdz šim vecumam putriņu savārām un tad pēc kādiem 30 vai 40 gadiem mēs sākam šo putriņu ēst. Kādam viņa ir garšīgāka, kādam ne īpaši. Tā putriņa laikam saucās dzīve.

 Kāds ir jūsu viedokis par feminismu?

 – Mans viedoklis ir ļoti vienkāršs. Ir veikti pētījumi, ka feministiskās valstīs menopauze iestājās jau ap 35 gadiem. Vairāk tālāk neko daudz negribu teikt. Principā menopauze tajās zemēs, kur ļaudis vēl aizvien dzīvo tradicionāli, atkāpjās uz otru pusi. Kādus 50 gadus atpakaļ normāla menopazue bija 45 līdz 50 gados. Tā arī ir tagad, ka tur, kur vīrietis dara tā saucamos vīriešu darbus, bet sieviete – sieviešu darbus, menopauze iestājas pat 55 un 60 gados. Daba pasaka savu.

Vai pāru attiecības ietekmē bērnība un bērnības notikumi?

–  Mūs ietekmē ļoti daudzi faktori. Mūs ietekmē jau pat gaidību laiks. Dažas zinības stāsta, ka māte, jau pieņemot kopā ar tēvu, ka viņiem būs bērniņš,  dibina enerģētisku saiti ar bērna veselību. Pēc bērna ieņemšanas visi 9 mēneši ir ļoti nozīmīgi jaunā cilvēka dzīvē. Mums, protams, liekas, ka tas bērniņš vēderā neko nezina, bet patiesībā ir citādāk. Tas, kā dzimst bērniņš, ļoti ietekmē viņa dzīvi. Arī pirmā diena ļoti daudz ietekmē. Līdz ar to tie pāri, kuri apzināti plāno un rada bērniņu, dzemdē viņu pareizos apstākļos, esot kopā, palīdz bērniņam būt daudz harmoniskākam, daudz laimīgākam un mīlestības piepildītākam savā turpmākajā dzīvē. Mums tādu zināšanu agrāk nebija. 2008. gads un 2012. gads bija ļoti liels energētiskais lēciens Latvijā un arī pasaulē, saka, ka arī pagājušais 2018. gads bijis ļoti nozīmīgs. Savukārt, es kā astrologs varu pateikt, ka arī nākošais gads un nākošā gada sākums būs ļoti nozīmīgs posms kaut kam. Tāpēc es iesaku mēģināt skatīties, kas notiek apkārt.

Autors: Dieviete.lv

Intervēja Dieviete.lv redaktore Krista Klentaka 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.