8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

10 ieteikumi, lai uzlabotu tavu pašsajūtu!

 

Šie ir 10 ieteikumi, lai uzlabotu tavu ikdienu un dzīves kvalitāti kopumā! 

1. Ļaujies nelielam luksusam

Ja tev ir bijusi slikta diena, tad nav obilgāti jānoraksta arī tās noslēgums. Ļaujies sevis palutināsanai un dodiesu uz SPA vai atjauno savu manikīru un pedikīru pie speciālista.

2. Sociālie mediji

Jūti, ka tevi nomāc neliela depresija, jo visiem viss ir vienkārši lieliski? Tev nav jāizliekas, ka tava dzīve ir lieliska, jo nevienam tādas nav, bet tu vari savā Instagram kontā likt bildes ar notikumiem, lietās, kas tevi dara laimīgu un nekad nav par vēlu pievērsties #100happydays!

3. Jauna apģērba iegāde

Ielūkojies skapī un saprati, ka nav ko vilkt? Mums tev ir padoms. Iegādājies tikai 3 lietas, kuras patiesi tevi darīs laimīgu un reizēm mazāk ir vairāk!

4. Mazā atslodzīte

Ja tev nepietiek naudas, lai dotos kādā ceļojumā, tad atļaujies nelielam mājas SPA, iegādājies sejas masku, pēdu masku, skrubīti vai vannas putas un palutini sevi.

5. Pārtika

Vai no rītiem ir grūti pamosties? Iespējams, ka tev trūkst L-tirozīns  -aminoskābe, kas ir ļoti būtiska tavai vielmaiņai, jo padara organismu možu. L-tirozīnu var uzņemt galvenokārt ar vistas gaļu, lasi, olām, cūkgaļu, ķirbju sēklām, valriekstiem un, protams, zirņiem! Varbūt laiks brokastīs gatavot omleti?

6. Aprunājies ar kādu!

Ja dodoties uz darbu vēlies justies labāk, tad ieteicams kāds visai viegls triks. Čikāgas Universitātē tika veikts pētījums, kurā secināja, ka saruna ar svešinieku VAR un SPĒJ uzlabot tavu dienu. Nekautrējies!

7. Mierīga mūzika

Mūzika spēcīgi spēj ietekmēt garastāvokli, un klausoties mierīgu mūziku, sirds frekvence un smadzeņu viļņi pieskaņojas tās ritmam. Tu kļūsi mierīgāka.

8. Prāta sakārtošana

Negatīvas domas smadzenēs ir tas pats, kas apēst pamatīgu devu neveselīgas pārtikas un tavs ķermenis to jūt! Piefiksē mirkļus, kuros jūties slikti un jau laicīgi novērs domas, jo stress tev var nodart pamatīgu kaitējumu un tas nav vajadzīgs ne tavai fiziskajai, ne garīgajai veselībai.

9. E-pastu atslodze

Šis ir triks, kuru nepielieto daudzi, bet tas var pamatīgi atvieglot tavu ikdienu, ja regulāri atbildi uz dažādiem e-pastiem. Nākamreiz kad tev jāatbild uz e-pastu un tu vēlies atbildēt īsi, uzraksti piebildi – “nosūtīts no mana iPhone.” Tas tev radīs mazāk stresa un neliks justies slikti par tik īsu atbildi.

10. Neļaujies ikdienas rutīnai

Tev vajag iziet ārpus sava rāmja un ļauties kam nebijušam. Dodies uz kādu sev nezināmu vietu, piemēram, aizbrauc uz kādu no Latvijas pilsētām, kurā sen nav būts vai pilsētu, kurā notikti neesi bijusi! Ja rocība ļauj, tad nopērc lidmašīnas biļeti un nedēļas nogalē atpūties!

Autors: Dieviete.lv

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.