2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Meja jūnijā atkāpās no Lielbritānijas Konservatīvās partijas līdera amata

 

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja piektdien publicētā intervijā paudusi nožēlu, ka pieļāva tika lielu polarizāciju breksita jautājumā un izvairījās no televīzijas debatēm pirms parlamenta ārkārtas vēlēšanām 2017.gadā.

“Es izdarīju visu ko spēju, lai panāktu rezultātu. Es biju gatava sēsties pie sarunu galda ar [opozīcijā esošo leiboristu līderi] Džeremiju Korbinu, biju gatava ziedot premjera krēslu, atteikties no sava darba,” Meja sacīja laikrakstam “The Daily Mail”, sniedzot vienu no pēdējām intervijām premjera amatā.

“Es kļūdaini pieņēmu, ka grūtākais darbs būs sarunas ar ES, ka parlaments pieņems Lielbritānijas iedzīvotāju balsojumu [2016.gada referendumā par izstāšanos no Eiropas Savienības] un vienkārši vēlēsies to izdarīt, ka cilvēki, kas pavadījuši savu dzīvi aģitējot par breksitu, balsos, lai mēs izstātos,” viņa sacīja, atzīstot, ka “tomēr viņi tā nerīkojās”.

Britu premjere atzina, ka viņai vajadzēja darīt vairāk, lai apturētu “polarizāciju starp maigā un stingrā breksita valodu”, kas sašķēla gan Konservatīvo un Leiboristu partiju, gan britu vēlētājus.

Meja jūnijā atkāpās no Lielbritānijas Konservatīvās partijas līdera amata un līdz ar to arī no premjera amata. Viņa turpina darbu līdz jaunā līdera ievēlēšanai. Meja atkāpās pēc ilgstošiem neveiksmīgiem mēģinājumiem pārliecināt parlamenta deputātus apstiprināt viņas panākto vienošanos ar ES par nosacījumiem Lielbritānijas aiziešanai no bloka.

Gaidāms, ka 24.jūlijā amatā stāsies jaunais Lielbritānijas premjerministrs. Par nākamo premjeru kļūs vai nu bijušais ārlietu ministrs Boriss Džonsons, vai arī pašreizējais ārlietu ministrs Džeremijs Hants. Uzvarētāju sacensībā par valdības vadītāja krēslu savā balsojumā noteikts 160 tūkstoši Konservatīvās partijas biedru.

Foto

Autors: nozare.lv

14.07.2019.

 
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.