8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Latvijā prezentēts jaunais Huawei P Smart Z tālrunis

 

Pirmdien, 22. jūlijā, tika prezentēts jaunais HUAWEI P Smart Z tālrunis – tirgū nu būs pieejams pirmais autentiskais budžeta klases tālrunis bez apmalēm, kas būs aprīkots ar automātiski izbīdāmo (pop-up) kameru un augstas izšķirtspējas HD displeju.

HUAWEI P Smart Z viedtālrunis tika izstrādāts, ņemot vērā studentu un jauno profesionāļu vajadzības – augstvērtīgas ierīces funkcijas pa dienu un radošas izklaides iespējas vakarā. P Smart Z tālruņi ir aprīkoti ar augstas veiktspējas Kirin 710F čipsetu jeb mikroshēmojumu un inteliģento EMUI 9 saskarni. Tālrunim tāpat ir mākslīgā intelekta (MI) atbalstīta kamera, ilgs akumulatora darbības laiks, augstas kvalitātes grafika un patīkams, estētisks dizains. Šī modernā tehnoloģija apvienojumā ar revolucionāro dizainu un budžeta klases tālruņa cenu sniedz ieskatu dinamisko nākotnes viedtālruņu pasaulē.

6,59 collu FullView displejs

Pilnekrāna tālruņa izstrāde tikusi plānota jau gadiem ilgi un vairākas svarīgas dizaina inovācijas ir palīdzējušas šos plānus tuvināt realitātei. Tomēr lielākajai daļai produktu, kas pašlaik ir aprīkoti ar tā saukto “bezapmaļu displeju”, ir deformēti vai griezti ekrāni, un tādēļ tie neatbilst bezapmaļu displeja principam. Izstrādājot P Smart Z viedtālruņus, Huawei ir veicis drosmīgu lēcienu nezināmajā, piedāvājot ekrānu, kurā nav pilnīgi nekādu caurumu, griezumu vai slīpumu, tādējādi nodrošinot autentisku pilnskata ekrāna efektu.

Pārvietojot priekšējo kameru, skaļruni un gaismas sensoru, HUAWEI P Smart Z piedāvā gludu 19,5:9 lielu ekrāna proporciju un tā 6,59 collu lielais ekrāns veido 91% no tālruņa virsmas. Skatoties videoklipus vai spēlējot spēles, lietotājs var izbaudīt pilnīgas un plašas ainavas.

Pateicoties 2340 x 1080 lielajam HD displejam un pikseļu blīvumam ar 391 pikseli collā, HUAWEI P Smart Z ekrāns darbojas kā palielināmais stikls, kas nodod lietotājam detalizētu informāciju ik minūti. 85% plašā krāsu gamma rada bagātīgu un dinamisku krāsu piedāvājumu, nodrošinot ekrāna displeju ar detalizētu struktūru un spilgtiem elementiem.

Huawei īpaši svarīgi bijis nodrošināt, lai lielais ekrāns neradītu veselības riskus, tādēļ HUAWEI P Smart Z ir aprīkots ar uzlabotu acu komforta režīmu, kas minimizē kaitīgo zilo gaismu un novērš acu nogurumu. Šī funkcija ir izturējusi stingrus drošības testus, kā arī ieguvusi efektivitātes sertifikātu no  neatkarīgo ekspertīžu dienesta TÜV Rheinland.

Automātiski izbīdāmā (pop-up) kameras lēca

P Smart Z tālruņa ekrāna izmērus ietekmējusi arī 16MP automātiski izbīdāmā (pop-up) kamera. Tālruņa lietošanas laikā kamera ir paslēpta ierīces korpusā, taču, kad priekšējā kamera tiek aktivizēta, piemēram, uzņemot pašportretus, tā automātiski iznirst virs ekrāna gluži kā zemūdens periskops, kas parādās virs ūdens virsmas. Šis futūristiskais dizains eleganti atrisina priekšējās kameras novietojuma problēmu un sniedz iespēju palielināt ekrāna izmēru.

Automātiski izbīdāmās kameras objektīvu darbina motors un īpaša, vēl nebijusi pacelšanas ierīce. Kamera parādās un pazūd vienas sekundes laikā – šis ir ļoti funkcionāls rīks, nevis tikai tehnoloģiska rotaļlieta.

Huawei ir ieviesis uzticamības pārbaudi, lai nodrošinātu, ka priekšējais objektīvs turpinās vienmērīgi slīdēt pat pēc daudzu gadu ilgas lietošanas. Pārbaudes apstiprina, ka uznirstošais objektīvs var izturēt 100 000-kārtīgu slodzi, neiegūstot bojājumus, savukārt tālruņa priekšpuse var izturēt 12 kg smagu spēku. Lai nodrošinātu vēl lielāku tālruņa izturību, tas ticis aprīkots ar inteliģento kritiena aizsardzības funkciju, kas automātiski nosaka brīdi, kad tālrunis atrodas brīvajā kritienā, un pēc iespējas ātrāk paslēpj kameru, mazinot potenciālos bojājumus.

Mākslīgā intelekta uzlabotas fotogrāfijas

Viedtālruņa priekšējo kameru atbalsta MI, kas ļauj kamerai automātiski identificēt astoņas populārākās fotografēšanas ainas, tostarp zilas debesis, augus, iekštelpas un sniegu. 1,0 mikrometra pikseļi un F/2,2 lielais diafragmas atvērums nevainojami pielāgo apgaismojumu un fona spožumu portreta kadros, nodrošinot dabiska attēla uzņemšanu.

Priekšējā kamera tāpat aprīkota ar uzlaboto MI fona apgaismojuma tehnoloģiju, MI sejas uzlabošanas režīmu un vairākiem 3D portreta apgaismojuma efektiem. Visus efektus var mainīt un pielāgot atbilstoši lietotāja vēlmēm un vajadzībām, lai iegūtu profesionālus studijas līmeņa fotoattēlus.

P Smart Z tālrunis ir aprīkots ar divkāršo 16MP + 2MP aizmugurējās kameras sistēmu. F/1.8 platais diafragmas atvērums palīdz uzņemt par 50% vairāk gaismas nekā citi biežāk sastopamie F/2.2 platie diafragmas atvērumi. Savukārt 2MP sensors ir sasaistīts ar primāro kameru, lai fotoattēlam radītu īstu dziļuma sajūtu jeb bokeh efektu. Tādi rīki kā nakts režīms un 480 FPS palēlinājuma videoklipi nodrošina plašu profesionālo funkciju klāstu, kas pieejams ar vienu aizvara pogas spiedienu.

Jaudīga un zīdaini gluda veiktspēja

HUAWEI P Smart Z ir aprīkots ar 12 nm astoņu kodolu Kirin 710F procesoru, kas nodrošina augstu veiktspēju un maksimālu jaudas efektivitāti. Salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes procesoriem, tālruņa centrālā procesora veiktspēja ir par 75% augstāka, vairākpavedienu veiktspēja ir par 68% augstāka, savukārt grafiskā procesora energoefektivitāte tikusi divkāršota. Lai gan tālruņa faktiskais enerģijas patēriņš ir par 30% zemāks, tā kopējais sniegums ticis uzlabots par veseliem 30%. 4 000 mAh ietilpīgais akumulators strādā roku rokā ar Kirin 710F procesoru, nodrošinot optimālu jaudas efektivitāti un daudzveidīgas funkcijas.

EMUI 9 saskarne iekļauta progresīvā F2FS 2.0 un EROFS tehnoloģija, kas attīra kešatmiņu un dažādus sistēmas fragmentus, palielinot pieejamo atmiņu un saglabājot vienmērīgu tālruņa darbību bez jebkādas aizķeršanās. 

Pirmie HUAWEI P Smart Z tālruņi pārdošanā būs pieejami tuvāko nedēļu laikā. Tālruņi būs pieejami safīra zilā (Sapphire Blue) un smaragda zaļā (Emerald Green) krāsā.

Autors: Huawei

22.07.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.