5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Noslēdzies darbs pie filmas Dvēseļu putenis orģinālmūzikas ieraksta (+FOTO)

 

Šonedēļ noslēdzies darbs pie filmas Dvēseļu putenis orģinālmūzikas ieraksta, kura tapšanā piedalījās tādi mākslinieki, kā komponiste, prestižās Emmy balvas laureāte Lolita Ritmanis, diriģents Māris Sirmais un Valsts Akadēmiskā kora Latvija mākslinieki, kā arī īpaši filmai izveidots orķestris. Tajā orķestra producents un Latvijas Lielās Mūzikas balvas laureāts Edgars Saksons apvienojis mūziķus no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kamerorķestra Sinfonietta Rīga un Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas.

Galerija

Mūzikas ierakstu nodrošina Latvijas Radio 1. studijas komanda ierakstu daļas vadītāja Māra Briežkalna un skaņu režisora Vara Kurmiņa virsvadībā. Filmas instrumentācijas konsultants ir Larijas Renčs (Larry Rench) no ASV, savukārt filmas mūzikas miksēšanu īstenos amerikāņu producents un skaņu režisors – Marks Matsons (Mark Mattson). Filmas mūzikas radīšanu atbalsta Latviešu Fonds un Valsts kultūrkapitāla fonds, un tā pirmatskaņojums plānots līdz ar filmas pirmizrādi 2019. gada novembrī.

Filmas Dvēseļu putenis lielāko daļu izmaksu sedz valsts, savukārt trūkstošo finansējumu nodrošina filmas ģenerālsponsors – viens no Latvijas dzimtajiem zīmoliem veikals–noliktava DEPO, kā arī sponsors – Latvijas Mobilais telefons. Filmas atbalstītāju vidū ir arī AS Cēsu alus, UPB, Jūrmalas pilsētas dome, Carnikavas novada dome, Latvijas avīze, kā arī filmas un komandas oficiālais apdrošinātājs AAS BALTA.

Dvēsēļu puteņa komandu veido 90 kino profesionāļi no Latvijas un ārvalstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists un Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste un prestižās Emmy balvas laureāte Lolita Ritmanis, Casting Bridge aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija KULTFILMA un citi.

09.08.2019.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.