0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

LNSO fonda ikgadējā tikšanās pulcē sabiedrībā zināmus cilvēkus (+FOTO)

 
8. augustā neformālā gaisotnē norisinājās ikgadējā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra fonda dalībnieku, draugu un atbalstītāju tikšanās, piedaloties bijušajam Latvijas prezidentam Raimondam Vējonim, viņa kundzei, LNSO patronesei Ivetai Vējonei, LNSO fonda līdzdibinātājiem Ilzei Aizsilniecei un Jānim Jenzim, kā arī LNSO direktorei Indrai Lūkinai. Tikšanās laikā tika pārrunāti iepriekšējā pusgada notikumi, kā arī iezīmēti nākotnes mērķi un jaunā programma. Tajā skaitā festivāls “LNSO vasarnīca”, kas no 23. – 25. augustam norisināsies Rēzeknē.
 
Galerija
Muzikālo noskaņu pasākumam piešķīra LNSO klaviertrio ar talantīgajiem māksliniekiem – čellisti Daci Zālīti-Zilberti, vijolnieku Induli Cintiņu un pianistu Mārtiņu Zilbertu. Kopā viņi izpildīja Astora Pjacollas temperamentīgos skaņdarbus “Četri gadalaiki”, izpelnoties plašas publikas ovācijas.
LNSO direktore Indra Lūkina visus klātesošos aicināja uz LNSO vasaras festivālu “LNSO vasarnīca”, kas no 23. – 25. augustam norisināsies Rēzeknē un piedāvās plašu muzikālo programmu gan pieaugušajiem mūzikas gardēžiem, gan mazākajiem klausītājiem. 
Sadarbībā ar LNSO patronesi Ivetu Vējoni, LNSO fonds jau ilgu laiku rūpējas par Latvijas jaunākās muzikālās paaudzes tālākizglītību. Ar fonda atbalstu vairāk kā 3000 Latvijas mūzikas skolu audzēkņi sirsnīgi uzņemti LNSO koncertu ģenerālmēģinājumos un iepazinušies ar izcilākajiem Latvijas un pasaules māksliniekiem. Pēc ģenerālmēģinājumiem mākslinieki stāsta par savām skolas gaitām un karjeras attīstību, ar dažādajiem stāstiem uzmundrinot jauniešus turpināt iesākto. Dibinātāji sola, ka šī aktivitāte turpināsies arī orķestra jaunajā sezonā. Tomēr padomā arī citi ambiciozi mērķi! 
 
Autors: Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris
11.08.2019.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 610
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 611