1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Šodien Latvijā tiek atzīmēta Tēva diena! (+VIDEO)

 

Šodien 8. septembrī tiek atzīmēta tēva diena – svētki, kas veltīti tēva lomas godināšanai ģimenē un sabiedrībā.

Tēva dienas pirmssākumi meklējami jau 20. gadsimta sākumā Amerikas Savienotajās Valstīs, bet par tradīciju Latvijā tā kļuva tikai 2009. gadā!

Latvijā Tēva diena ir oficiāla svētku diena, un tiek atzīmēta septembra otrajā svētdienā, tā gan nav oficiālā brīvdiena. Par to, ka šāda diena Latvijā tiek svinēta varam pateikties Aināram Baštikam (bijušajam LR Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministram), jo tieši viņš ierosināja, ka Latvijā vajadzētu atzīmēt šo svētku dienu. Amerikā Tēvu diena tika radīta, lai pievērstu uzmanību tēva lomai ģimenē, un tieši Amerikā šie svētki oficiāli tiek atzīmēti jau no 1910. gada 19. jūnijā, bet 1966. gadā Tēva diena kļuva par Amerikas valsts svētkiem. Nu šos svētkus svin teju visā pasaulē, tos svin neatkarīgi no nacionalitātes un reliģiskās pārliecības, un palēnām šie svētki iemanto tādu pašu popularitāti, kā Mātes diena.

8.septembrī, atzīmējot Tēva dienu, aizsardzības ministrs Artis Pabriks pateicas karavīriem un zemessargiem – tēviem par dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos, kā arī karavīru un zemessargu tēviem par sniegto atbalstu.

Video

Par godu šiem svētkiem pirms dažām dienām grupas “Musiqq” un “Labvēlīgais Tips” izdeva jaunus hītus, lai pievērstu uzmanību Tēvu dienai un popularizētu šos svētkus. Noklausies! 

Autors: Dieviete.lv

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.