5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Servisa suņi pārsteidz ar paraugdemostrējumiem! (+FOTO)

 

28. septembrī tirdzniecības centrs Alfa sadarbībā ar Servisa suņu biedrību TEODORS organizēja ziedojumu akciju biedrības atbalstam jaunās servisa suņu paaudzes sagatavošanā. Pasākumā piedalījās vienīgais Latvijā suns-asistents, trīs terapijas suņi un teju visi Latvijā esošie suņi-pavadoņi vienuviet.

Izklaidējoši izglītojošā veidā pasākuma viesi uzzināja vairāk par Servisa suņu biedrības TEODORS ieguldījumu servisa suņu sagatavošanā Latvijā, kā arī par iespējām ikvienam atbalstīt servisa suņus, tostarp sniegt savu ziedojumu. T/c Alfa vadītāja Liene Apine svinīgi pasniedza servisa suņiem veltītās dāvanas, kā arī īpašu pārsteigumu – mantu komplektu – topošā suņa-pavadoņa Lulu vajadzībām, kas pēc atbilstošās izglītības iegūšanas dosies iepazīt un uzsākt dzīvi kopā ar savu jauno saimnieku.  

Latvijā gudrāko un izpalīdzīgāko suņu paraugdemonstrējumi piesaistīja lielu apmeklētāju uzmanību. Tāpat pasākumā ikviens varēja uzzināt vairāk gan par servisa suņu tiesībām, gan par viņu nozīmi vājredzīgu vai neredzīgu cilvēku, kā arī cilvēku ar kustību traucējumiem dzīvē. Vājredzīgais mākslinieks Aleksandrs Kišiņevskis demonstrēja savu daiļradi, zīmējot portretus, savukārt Latvijas neredzīgo biedrības Rehabilitācijas centra rehabilitētāja Baiba Briģe interesentus iepazīstināja ar Hebolda rakstu, aicinot izmēģināt uzrakstīt pašiem savu vārdu. Mājīgi iekārtotā atpūtas stūrītī bērni radoši darbojās ar terapijas suņiem, kas ļāvās glāstīšanai un kopīgiem fotomirkļiem. Apmeklētāju zināšanas par servisa suņiem tika pārbaudītas viktorīnā, kurā veiksmīgākie atbilžu sniedzēji saņēma t/c Alfa sarūpētas pārsteiguma balvas. 

Galerija

Autors: t/c Alfa

29.09.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.