1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Neauglības ārstēšanas labdarības programmas ietvaros gaidāmi jau trīs mazuļi

 

Neauglības ārstēšanas kampaņas “Labu darot” ietvaros 2019. gadā iestājušās divas grūtniecības, turklāt viena ģimene gaida identiskus dvīņus, tādēļ ar ziedotāju atbalstu īstenotajā ārstēšanas programmā šogad gaidāmi trīs mazuļi! Kopā programmas ietvaros jau piedzimuši 12 bērniņi un palīdzību saņēmušas gandrīz 50 Latvijas ģimenes. Pēc gaidāmo mazuļu piedzimšanas ar šīs programmas atbalstu sabiedrībai būs izdevies palīdzēt šajā pasaulē ienākt 15 ļoti gaidītiem, gribētiem un mīlētiem cilvēkiem.       

Neauglības ārstēšanas atbalsta programmas ietvaros tika vākti ziedojumi, lai atbalstītu ģimenes neauglības ārstēšanas gaitā un dotu iespēju sagaidīt savu mazuli tiem Latvijas cilvēkiem, kam šī palīdzība bija nepieciešama. Kampaņu īstenoja sabiedriskā labuma organizācija “Taureņa efekts” sadarbībā ar veikalu tīklu ELVI, neauglības ārstēšanas “Klīniku EGV” un sadarbības partneriem visā Latvijā. Tās laikā no 2013.gada līdz 2018. gadam šim mērķim tika saziedoti gandrīz 130 000 eiro.

SIA ELVI Latvija komercdirektore, akcijas idejas autore Laila Vārtukapteine stāsta: “Latvijā ir simtiem ģimeņu, kuru ceļš līdz bērniņa sagaidīšanai ir ļoti grūts un pārbaudījumu pilns, un katrs mīlēts, gribēts un gaidīts mazulis ir liela laimes ne vien savai ģimenei, bet visai sabiedrībā kopumā, tāpēc esmu gandarīta, ka ziedojumu vākšanas akcija neauglības ārstēšanai ir varējusi sniegt reālu palīdzību tik daudzām Latvijas ģimenēm. Gan šie 12 mazuļi, kas jau priecē savus vecākus un tuviniekus, gan tie trīs bērniņi, kuru piedzimšanu vēl tikai gaidām, ir spilgts apliecinājums tam, ka apvienojot spēkus mēs varam izdarīt tik daudz! Pat ziedojot dažus centus, katrs, kurš ir atbalstījis šo projektu, ir devis savu artavu, lai palīdzētu piedzimt kādam laimīgam mazulim.”

Ar labdarības programmas rezultātiem ir apmierināta arī neauglības ārstēšanas klīnikas “Klīnika EGV” vadītāja Dr. Zane Vītiņa: “Esmu patiesi priecīga, ka mūsu klīnika un tās personāls bija daļa no šī brīnuma. Prakse rāda, ka bērni, kas ienāk ģimenēs, kam bija nepieciešama neauglības ārstēšana, ir visgaidītākie. Esam dāvājuši nākotni tām Latvijas ģimenēm, kas nespētu to atļauties saviem spēkiem.” Noslēdzot kampaņu, ārste atgādina — ja gada laika neiestājas grūtniecība, nepieciešama ginekologa-reproduktologa konsultācija. 

“Tāpat kampaņas laikā ir izdevies pievērst pastiprinātu sabiedrības uzmanību neauglības problēmām, mainot stereotipus un aizspriedumus par šo tēmu, arī rindas uz valsts apmaksāto pakalpojumu ir mazinājušās – kampaņas mērķi ir sasniegti, tādēļ ar prieku gaidām trīs mazulīšu dzimšanu, taču sabiedrības ziedojumi šim mērķim vairs netiek vākti.” Skaidro L.Vārtukapteine.

Informatīvi atbalsta Dieviete.lv

Autors: Elvi

09.10.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.