9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

“Muzikālā banka” jau otro gadu norisināsies Daugavpilī!

 

Latviešu iemīļotākās un vērtīgākās dziesmas tiek noteiktas raidstacijas “Latvijas Radio 2” rīkotajā aptaujā jau 20.gadu. Aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās valsts populārākās grupas un izpildītāji. Vairākus gadus šis pasākums norisinājās Ventspilī, taču pērn tas guva jaunu mājvietu un šī gada sākumā veiksmīgi pārceļoja uz Daugavpili.

Pēc pasākuma interesi par “Muzikālās bankas” fināla šova uzņemšanu izrādījušas vairākas pašvaldības, tomēr pārrunu rezultātā “Latvijas Radio” vadība izvēlējās turpināt sadarbību ar Daugavpili, parakstot līgumu ar nodomu sadarboties projekta īstenošanā vismaz turpmākos trīs gadus. 

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S), pirms līguma parakstīšanas uzrunājot Latvijas Radio vadību, norādīja, ka sadarbības turpinājums ir lielisks pierādījums tam, ka Daugavpilī, kas ir Latgales sirds, var veiksmīgi organizēt valsts mēroga pasākumus, un šī gada “Muzikālā banka” noteikti sagādās daudz patīkamu pārsteigumu.

Arī Latvijas Radio vadība neslēpa prieku par sadarbības turpinājumu un iespēju atgriezties Daugavpilī. 

“Priecājamies, ka sadarbība 2019.gada “Muzikālās bankas” fināla rīkošanā ir bijusi tik veiksmīga, ka arī ar divdesmit gadu jubilejas finālšovu būsim šeit, un varēsim baudīt Daugavpils viesmīlību. Mums ir svarīgi, lai šis pasākums būtu pozitīvs pienesums visām iesaistītajām pusēm – pilsētas iedzīvotājiem, uzņēmējiem, kā arī mūziķiem un pasākuma viesiem. Esmu pārliecināta, ka mūziķi labprāt uzstāties Daugavpils publikai, kuru pagājušajā gadā atzina par ļoti atsaucīgu. Ceram, ka arī šoreiz izbaudīsim abpusēji pozitīvas emocijas, svinot “Muzikālas bankas” finālu,” teica Latvijas Radio valdes locekle Mārīte Tukiša.

Par “Muzikālās Bankas 2018” vērtīgāko dziesmu bija atzīta grupas “Prāta vētra” dziesma “Ogles”. Apbalvošanas ceremonijas tiešraidi no Daugavpils olimpiskā centra Latvijas televīzijā vēroja vairāk nekā 130 000 skatītāju. Arī šogad organizatori sola sarūpēt grandiozu un ļoti krāšņu šovu.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis (Latgales partija) norādīja, ka šis pasākums noteikti kļūs par lielisku papildinājumu pilsētas jubilejas gada svinību programmā, un būs interesants gan daugavpiliešiem, gan viesiem no citām pilsētām, kuru noteikti netrūks.

“Muzikālās bankas 2019” finālšovs norisināsies Daugavpils olimpiskajā centrā 2020.gada 1.februārī.

Foto

Autors: nozare.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.