3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Šajā nedēļas nogalē tirdzniecības centrā “Mols” notiks beziepakojuma brīvdienas

 

Atzīmējot ikgadējo Pasaules vegānu mēnesi, no 1. līdz 3. novembrim pirmo reizi tirdzniecības centra “Mols” telpās notiks bezatkritumu dzīvesveidam veltīts tirgus. T/c “Mols” aicina apmeklēt beziepakojuma brīvdienas trīs dienu garumā, kā arī piedalīties ar dabai draudzīgu dzīvesveidu saistītās meistarklasēs sadarbībā ar “Beeinwrap”.  Ikvienam apmeklētājam būs iespēja iegādāties pārtikas un saimniecības preces īpaši izveidotā beziepakojuma tirdziņā t/c “Mols” iekštelpās pie tādiem pašmāju tirgotājiem kā “Turza”, “Estere Nature cosmetics”, “Aguz” un citiem.

Novembris visā pasaulē tiek atzīmēts kā vegānisma mēnesis ar mērķi veicināt planētai, cilvēkiem un dzīvniekiem draudzīgāku dzīvi. Vegānisms izpaužas ne tikai atsakoties no dzīvnieku izcelsmes pārtikas un saimniecības produktiem, bet arī rūpēs par apkārtējo vidi. Vegānisms un bezatkritumu dzīvesveids ir cieši saistītas filozofijas, tādēļ pasaules vegānisma dienā, 1.novembrī, t/c “Mols” tiks atklāts bezatkritumu tirgus, kur būs iespējams iegādāties arī dažādus vegāniskus produktus.

Visas trīs dienas beziepakojuma tirdziņš darbosies no plkst. 12.00 līdz 20.00. Ikvienam apmeklētājam būs iespēja iegādāties dažādus gardumus un nepārtikas preces no beziepakojuma veikaliem “Turza”, “Zemes draugs”, ķermeņa kopšanas līdzekļus no “Estere Nature cosmetics” un “Daiya”, riekstu izstrādājumus no “Aguz” un kokvilnas un bišu vaska drāniņas ēdiena uzglabāšanai no “Beeinwrap”. 

“Mums ir liels prieks un gandarījums, ka t/c “Mols” ir pirmais tirdzniecības centrs, kurā notiks beziepakojuma tirgus un vienviet pulcēsies pašmāju tirgotāji. Apmeklētāji varēs iegādāties dažādas ikdienā noderīgas preces bez lieka un nepārstrādājama iesaiņojuma, tādēļ interesenti aicināti līdzi ņemt savu iepakojumu – burkas, traukus, maisus un grozus,” stāsta tirdzniecības centra “Mols” menedžere Una Tukiša.

Pēdējā laikā viena no aktuālākajām tēmām sabiedrībā ir tieši rūpes par vidi. Cilvēki visā pasaulē cenšas runāt par videi draudzīgu dzīvesveidu un sekot tam līdzi iespēju robežās – šķirot atkritumus, piedomāt par otrreizēju materiālu izmantošanu, aizstāt plastmasas iepirkumu maisiņus ar auduma maisiņiem un sadzīves ķīmijas preces ar videi draudzīgākām alternatīvām. Arī Latvijā ir novērojama tendence, ka “zero waste” jeb bezatkritumu filozofija un pamatprincipi kļūst arvien populārāki un sabiedrība arvien vairāk pievēršas vides tematikai. 

“Zaļa domāšana sāk palikt par normu, nevis ekstru. Pieaug interese par dabai draudzīgām alternatīvām, aug beziepakojumu veikalu skaits un aug jaunā paaudze, kurai šis dzīvesveids un iepirkšanās ir daļa no dzīvesveida, nevis savu ieradumu maiņa un laušana,” informē beziepakojuma veikala “Turza” vadītāja Madara Bundzeniece.

Beziepakojuma tirdziņa laikā t/c “Mols” apmeklētāji varēs piedalīties individuālajās “Beeinwrap” meistarklasēs un pagatavot daudzreiz lietojamo bišu vaska drāniņu ēdiena ietīšanai un uzglabāšanai. 

Autors: Tirdzniecības Centrs Mols

30.10.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.