11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Šajā nedēļas nogalē tirdzniecības centrā “Mols” norisinājās beziepakojuma brīvdienas (+FOTO)

 

Atzīmējot ikgadējo Pasaules vegānu mēnesi, no 1. līdz 3. novembrim pirmo reizi tirdzniecības centra “Mols” telpās notika bezatkritumu dzīvesveidam veltīts tirgus. Ikviens apmeklētājs varēja baudīt beziepakojuma brīvdienas trīs dienu garumā, iegādājoties pārtikas un saimniecības preces īpaši izveidotā beziepakojuma tirdziņā t/c “Mols” iekštelpās, kā arī piedalīties ar dabai draudzīgu dzīvesveidu saistītās meistarklasēs sadarbībā ar “Beeinwrap”.

Novembris visā pasaulē tiek atzīmēts kā vegānisma mēnesis ar mērķi veicināt planētai, cilvēkiem un dzīvniekiem draudzīgāku dzīvi. Vegānisms izpaužas ne tikai atsakoties no dzīvnieku izcelsmes pārtikas un saimniecības produktiem, bet arī rūpēs par apkārtējo vidi. Vegānisms un bezatkritumu dzīvesveids ir cieši saistītas filozofijas, tādēļ pasaules vegānisma dienā, 1.novembrī, t/c “Mols” tika atklāts beziepakojuma tirgus, kur bija iespējams iegādāties arī dažādus vegāniskus produktus.

Galerija

“Beziepakojuma iepirkšanās ir viens no “zero waste” jeb bezatkritumu filozofijas dzīvesveida stūrakmeņiem. Sabiedrībā arvien lielāku atbalstu iegūst vairākkārt lietojamie iepirkumu maisiņi, bet mēs – pircējus un arī pārdevējus iedrošinām iet tālāk – izvēlēties videi draudzīgu preces iepakojumu vai, iespēju robežās, iztikt vispār bez tā. Visas trīs dienas beziepakojuma brīvdienās t/c “Mols” bija novērojuma patīkama rosība un apmeklētāju ieinteresētība apmeklēt tirdziņu un piedalīties bezmaksas meistarklasē, kas mudināja un mācīja pašus pircējus, no ikvienam pieejamiem materiāliem, radīt vairākkārt lietojumu iesaiņojumu pārtikas produktu uzglabāšanai.  Katra darbība sākas ar domu, un doma ar impulsu. Mums ir patiess prieks, ka varam būt par vietu un platformu impulsiem un domām, lai parādītu sabiedrībai, ka beziepakojumu iepirkšanās un bezatkritumu dzīvesveids nav kaut kas dīvains vai ekstrēms, un ka tas var pakāpeniski kļūt par ikviena cilvēka ikdienu” stāsta tirdzniecības centra “Mols” menedžere Una Tukiša.

Ikvienam apmeklētājam bija iespēja iegādāties dažādus gardumus un saimniecības preces no beziepakojuma veikaliem “Turza”, “Zemes draugs”, ķermeņa kopšanas līdzekļus no “Estere Nature cosmetics” un “Daiya”, riekstu izstrādājumus no “Aguz” un kokvilnas un bišu vaska drāniņas ēdiena uzglabāšanai no “Beeinwrap”. 

Autors:  t/c “Mols”

05.11.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 785
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 786