8.8 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Filmu “Jelgava ’94” noskatījušies jau 30 000 skatītāju! (+VIDEO)

 

Kopš režisora Jāņa Ābeles spēlfilmas “Jelgava ’94” pirmizrādes septembrī to noskatījušies vairāk nekā 30 000 skatītāju visā Latvijā, pavēstīja filmas mārketinga vadītāja Marta Kontiņa.

Savukārt 23.novembrī notiks filmas starptautiskā pirmizrāde Tallinas festivālā “Black Nights”. Kā sacīja Kontiņa, tāpat kā Kannu kinofestivāls, “Berlināle” un citi pasaules pazīstamākie kinofestivāli, Tallinas “Black Nights” pieder pie nozīmīgiem kinofestivāliem. Filma “Jelgava ’94” iekļauta Baltijas filmu konkursā.

“Prieks, ka rudens bagātajā kultūras piedāvājumā mūsu filma Latvijā vēl aizvien ir kinoteātru repertuāru sastāvdaļa. Atbalsts ļoti motivē sākt ceļu ar filmu jau ārpus Latvijas robežām, jo zini, ka mājās filma ir novērtēta,” pastāstīja Ābele.
Filmas stāsta centrā ir nupat 14 gadu dzimšanas dienu nosvinējušais Jānis, Jelgavas puika ar “zubra” līmeņa mācību sasniegumiem, kurš cenšas būt neviena nemanīts. Tomēr iemīlēšanās klasesbiedrenē Kristīnē un nejauši iegūtie draugi Nāve un Zombis neatgriežami aizsāk jaunu lapaspusi Jelgavas pusaudža dzīvē – ir jāspēlē mūzikas grupā, jāklausās metāls, vajadzīgas īstās drēbes un galu galā līdz asarām jānoved skolotāji un vecāki, filmas sižeta līniju iezīmēja Kontiņa. Filma “Jelgava ’94” saņēmusi deviņas nominācijas Nacionālajai Kino balvai “Lielais Kristaps”.

Video

Autors: nozare.lv

08.11.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 792
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 793