1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Ziemassvētku tirdziņi Rīgā trešo gadu pēc kārtas atzīti par ekonomiski izdevīgākajiem Eiropā!

 

Ziemassvētku tirdziņi Rīgā trešo gadu pēc kārtas atzīti par ekonomiski izdevīgākajiem Eiropā, pavēstīja Rīgas Tūrisma attīstības birojs, atsaucoties uz Apvienotās Karalistes kompānijas “Post Office” barometra pētījuma datiem.

Pētījuma dati liecina, ka divām personām nedēļas nogalē Rīgā izmaksā 497 mārciņas jeb 580,32 eiro.

Pētījumā tika aptaujātas 13 Eiropas pilsētas – Berlīne, Budapešta, Kopenhāgena, Krakova, Lille, Minhene, Prāga, Rīga, Stokholma, Strasbūra, Tallina, Vīne un Zagreba.

Otrajā vietā aiz Rīgas ierindota Horvātijas galvaspilsēta Zagreba, kur nedēļas nogale divām personām izmaksātu 523 mārciņas jeb 610,67 eiro, savukārt trešajā vietā – Igaunijas galvaspilsēta Tallinā, kurā izmaksas būtu 531 mārciņa jeb 620,02 eiro.

Vienlaikus Francijas pilsētā Lillē divām personām nedēļas nogale izmaksātu 575 mārciņas (683,07 eiro), bet Čehijas galvaspilsētā Prāgā – 612 mārciņas (714,59 eiro).

Tajā pašā laikā visdārgāk no pētījumā iekļautajām pilsētām tūristiem izmaksātu ceļojums uz Austrijas galvaspilsētu Vīni, kur cenas ir par 36% augstākas nekā Rīgā – nedēļas nogale divām personām šajā pilsētā izmaksātu 777 mārciņas jeb 907,25 eiro.

RTAB valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds norādīja – lai gan Rīgā ir pāris patstāvīgie Ziemassvētku tirdziņi, tie rada svētku sajūtu pilsētā un ik gadu piesaista tūkstošiem apmeklētāju, kas savukārt Rīgu ievieto līdzās tādiem populāriem tirdziņu galamērķiem kā Vīne un Berlīne. “Rīgas augstais rezultāts “Post Office” veidotajā aptaujā sasniegts, jo, salīdzinot ar citām valstīm, lētākas ir bijušas lidojuma un uzturēšanās izmaksas, kas veido lielākās ceļojuma izmaksas,” viņš skaidroja. 

Barometra pētījumā iekļautas izmaksas divām personām par tiešo lidojumu turp un atpakaļ no Londonas uz konkrēto pilsētu un “B&B” naktsmītne, transporta biļetes no lidostas uz centru, divas trīs kārtu vakariņas ar vīnu, kafijas cena, kā arī tirdziņos pieejamo dzērienu un uzkodu cenas.

“Post Office” Eiropas Ziemassvētku tirdziņu barometrs tika veikts balstoties uz nacionālo un reģionālo tūrisma biroju sniegto informāciju.

RTAB dibināts 2009.gada oktobra beigās. Tā dibinātāji ir Rīgas dome (70%), Latvijas nacionālā aviosabiedrība “airBaltic” (10%), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (10%) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (10%). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs. Birojs par savas darbības un radītā Rīgas zīmola vadmotīvu izvirzījis principu “Labi rīdziniekam – labi tūristam”.

Autors: nozare.lv

19.11.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.