6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Akcijā “Pērc, ziedo, pabaro” aicina atbalstīt Latvijas dzīvnieku patversmju iemītniekus

 

Rūpējoties par mūsu četrkājainajiem draugiem, kam šobrīd nav savu māju, Rimi Latvia sadarbībā ar Mars Inc. no 19. novembra līdz 16. decembrim jau piekto reizi rīko labdarības akciju “Pērc, ziedo, pabaro”. Tās ietvaros ikviens iedzīvotājs ir aicināts atbalstīt patversmēs mītošos dzīvniekus, iegādājoties un ziedojot dzīvnieku barību un citus mājdzīvniekiem piemērotus produktus Rimi veikalos visā Latvijā.

Latvijā dzīvnieku patversmēs mitinās vairāki simti suņu un kaķu. Ikviens no tiem ir atkarīgs ne tikai no saviem aprūpētājiem – patversmes darbiniekiem un pašvaldības –, bet arī no cilvēku ziedojumiem. Lai viena patversme spētu pabarot visus iemītniekus, katru dienu ir nepieciešami 25 līdz 50 kg barības, turklāt patversmēm lielākoties nākas paļauties uz sabiedrības atbalstu.

“Dzīvnieki paši nevar palūgt palīdzību, tāpēc mums, cilvēkiem, ir jārūpējas par viņiem. Akcija “Pērc, ziedo, pabaro” ir lieliska iespēja ikvienam sniegt savu atbalstu. Pat tad, ja kādu apstākļu dēļ nevarat dot mājas patversmē mītošam sunim vai kaķim, šis gan ir pa spēkam ikvienam – pievienot savam pirkumu grozam dažus iepakojumus dzīvnieku barības vai kādu citu noderīgu preci un aiznest to līdz akcijas kastei. Tas neaizņems daudz laika, bet sniegs būtisku atbalstu patversmei un iepriecinās kādu ķepaini,” stāsta dzīvnieku aizsardzības biedrības DzīvniekuSOS pārstāve Sandra Brasliņa 

Lai pabarotu visus Latvijas patversmēs dzīvojošos ķepaiņus, ik mēnesi ir vajadzīgas aptuveni 20 tonnas barības, turklāt bez pārtikas suņiem un kaķiem, gluži tāpat kā cilvēkiem, ir arī citas ikdienas vajadzības. 

“Esam saņēmuši lielu mūsu pircēju atsaucību iepriekšējās četrās “Pērc, ziedo, pabaro” akcijās, kad kopā dzīvnieku vajadzībām saziedojām vairākus desmitus tonnu barības un citus ķepaiņiem tik nepieciešamos produktus. Dzīvnieku barība, kaķu smiltis, rotaļlietas – arī šoreiz mazie draugi 11 dzīvnieku patversmēs visā Latvijā būs pateicīgi par ikvienu ziedojumu. Palīdzēsim iepriecināt un nodrošināt pilnvērtīgu ikdienu tiem ķepaiņiem, kam šobrīd savu māju nav!” aicina Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala.

Akcijas atbalstītāji ir aicināti iegādāties dzīvniekiem nepieciešamos produktus un tos ievietot “Pērc, ziedo, pabaro” ziedojumu kastēs 32 Rimi  Hyper, 34 Rimi Super un 49 Rimi Mini veikalos visā Latvijā. Papildus pircēju ziedojumiem arī akcijas rīkotāji – Rimi Latvia un Mars Inc. – ziedos vairākas tonnas barības un smilšu četrkājaino patversmes iemītnieku atbalstam. 

Autors: Rimi

20.11.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.