2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Izrādīta liela interese pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā

 

Uz Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un izpildītāju konkursu “Supernova 2020” saņemti 126 pieteikumi, informē LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

20.novembrī noslēdzās pieteikšanās LTV autoru un izpildītāju konkursa “Supernova” sestajai sezonai. Šogad saņemts rekordliels pieteikumu skaits – 126. “Supernova 2020” uzvarētājs iegūs iespēju piedalīties 65.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas nākamā gada maijā notiks Nīderlandes pilsētā Roterdamā.

Lielākā dziesmu iesniedzēju aktivitāte bija vērojama pieteikšanās posma pēdējās dienās un stundās. Pēdējā dienā iesniegta vairāk nekā puse no visām pieteiktajām dziesmām.

“Vairāki mākslinieki iesnieguši divas dziesmas. Šogad vērojama lielāka žanriskā daudzveidība, ir daudz jaunu sieviešu izpildītāju vārdu, salīdzinoši vairāk pieteiktas dziesmas latviešu valodā,” pavēstīja projekta producente Ilze Jansone.

Plašajā žanru klāstā ir gan popmūzika un šlāgeris, gan metāls un joku dziesmas. Tāpat iesniegtas divas dziesmas ar vienādu nosaukumu, kas turklāt sakrīt ar kādas labi zināmas dziesmas nosaukumu, kas konkursā “Supernova” izpildīta citā gadā. Lielākajā daļā dziesmu pamattēma ir attiecības, informēja Priedīte.

“Līdz 25.novembrim precizēsim pieteikumu skaitu un pārbaudīsim, cik pieteikumi pilnībā atbilst konkursa nolikumam, bet sīkās nepilnības dalībniekiem vēl ļausim izlabot. Pirmā dalībnieku atlase notiks jau decembrī, bet dziesmas publiskai vērtēšanai būs pieejamas janvāra sākumā,” sacīja Jansone.

Šī būs jau sestā konkursa “Supernova” sezona. Konkurss šajā laikā pierādījis sevi kā platformu, kas jauniem izpildītājiem un dziesmu autoriem ļauj kļūt pamanītiem Latvijas populārās mūzikas nozarē.

Kā ziņots, 20.novembrī plkst.23.59 noslēdzās dziesmu pieteikšana LTV autoru un izpildītāju konkursa “Supernova” sestajai sezonai.

Konkursā varēja piedalīties autori, izpildītāji un producenti, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu. Viens no konkursa “Supernova” mērķiem ir palīdzēt augt un attīstīties nozarei kopumā, tādēļ dziesmu tapšanā drīkst piedalīties arī ārvalstu producenti. Nolikums paredz, ka ārvalstu pilsoņi var būt arī izpildītāji grupas sastāvā, tomēr viņi nedrīkst būt solisti.

Tas, kurš pārstāvēs Latviju lielajā Eirovīzijā, tiks lemts konkursa fināla tiešraidē nākamā gada 8.februārī.

Foto

View this post on Instagram

Foto: @lauris_viksne #ltvsupernova #supernova2019

A post shared by Supernova (@ltvsupernova) on

Autors: nozare.lv

22.11.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.