9 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Turpinās labdarības projekts “Palīdzi bērniem uzvarēt!” (+FOTO)

 

Sporta nodarbības uzlabo pašsajūtu, veselību, ir labākais veids, kā atrast draugus un pašapliecināties – tas noteikti attiecināms arī uz bērniem ar īpašām vajadzībām. Lai noskaidrotu, kāds ir iedzīvotāju informētības līmenis par parasporta nodarbību pieejamību bērniem, t/c Domina Shopping veica aptauju,* kurā atklājās, ka 70% iedzīvotāju ir informēti, ka bērniem ar īpašām vajadzībām ir pieejamas parasporta nodarbības, tomēr lielākajai daļai (51%) šīs zināšanas ir ļoti virspusējas. Kamēr ģimenēs, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, vien 8% norādījuši, ka bērns šīs nodarbības tiešām arī apmeklē.

30% aptaujāto norāda, ka zina kādu bērnu ar īpašām vajadzībām. No tiem – 9% gadījumu bērns ar īpašām vajadzībām ir pašu ģimenē, bet 21% – paziņu lokā. Ģimenēs, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, 58% respondentu ir padziļināta informācija par parasporta nodarbību pieejamību, bet vēl 23% ir dzirdējuši par šādu nodarbību esamību, tādējādi kopējā informētība par parasporta nodarbību pieejamību sasniedz 81%. 

Galerija

Neraugoties uz tik augstu parasporta nodarbību atpazīstamību, tikai 8% vecāku, kuru ģimenēs aug bērni un jaunieši ar īpašam vajadzībām, norādījuši, ka viņu bērns apmeklē parasporta nodarbības. Vēl 17% respondentu ir informēti, ka parasporta nodarbības apmeklē viņu paziņu bērni. 

Kā galvenie iemesli parasporta nodarbību neapmeklēšanai no vecāku puses 26% gadījumu minēta nespēja izvadāt bērnu uz nodarbībām. Savukārt 17% respondentu norāda uz detalizētas informācijas trūkumu par konkrētām nodarbībām. Vecāki, kuru bērni jau apmeklē parasporta nodarbības, atzīst, ka tās ir ļoti vērtīgas un progress ir ievērojams. Viņi uzsver, ka galvenais ir bērnu uz nodarbībām aizvest – laika gaitā bērns pats izvēlēsies piemērotāko un tīkamāko parasporta veidu. 

Parasporta nodarbības ne tikai dod iespēju iepazīst kustību prieku un sajust saldo uzvaras garšu, bet arī iegūt jaunus draugus un apzināties, ka sportot un izklaidēties var visi. Diāna, kuru pirms diviem gadiem uz ratiņtenisa nodarbībām pamudināja doties mamma, ir gandarīta par saviem sasniegumiem un uzskata, ka ikvienam jāizmēģina dažādi parasporta veidi. Viņa ir pārliecināta, ka kāds no parasporta veidiem aizraus un kļūs par neatņemamu dzīves sastāvdaļu. Savukārt Ailīna, kura nodarbojas ar karatē, atzīst, ka tas veicina patstāvību, disciplīnu un personīgos sasniegumus. 

Pērn t/c Domina Shopping uzsāka unikālu ilgtermiņa sadarbību ar Bērnu un jauniešu parasporta apvienību “Palīdzi bērniem uzvarēt!”, aicinot Klienta kartē uzkrātos punktus ziedot parasporta nodarbību nodrošināšanai. Pirmajā labdarības projekta posmā t/c Domina Shopping lojālie klienti saziedoja gandrīz 1500 eiro. Ar šī ziedojuma palīdzību bērniem tika nodrošinātas parasporta nodarbības Olimpiskajā centrā vesela gada garumā! Turpinot iesākto projektu, visu janvāra mēnesī Klienta kartē uzkrātos lojalitātes punktus var ziedot t/c Domina Shopping informācijas centrā vai mājaslapā. 

 “Esam gandarīti par sadarbību ar Latvijas Paralimpisko komiteju un Bērnu un jauniešu parasporta apvienību, jo labdarība vienmēr ir bijis svarīgs t/c Domina Shopping aktivitāšu virziens. Attīstot šo labdarības projektu, analizējam aktuālāko ziedojuma mērķi un, domājams, ziedojums šoreiz būs pietiekami apjomīgs, lai bērniem nodrošinātu gan telpas, gan piekļuvi parasporta nodarbībām. Dominas Klientu karte ieguvusi stabilu pievienoto vērtību, dodot iespēju ikvienam mūsu klientam darīt labus darbus un uzkrātos punktus ziedot bērnu un jauniešu parasporta nodarbību nodrošināšanai,” uzsver Dina Bunce, t/c Domina Shopping direktore. 

“Nonākot paralimpiešu vidē, sapratu, cik daudz var izdarīt cilvēki ar kustību traucējumiem. To arī vēlos parādīt bērniem un attīstīt viņos kustību un dzīves prieku caur parasporta nodarbībām. Sadarbība ar t/c Domina Shopping paver iespēju uzrunāt plašāku auditoriju, lai arvien vairāk bērnu, jauniešu ar īpašām vajadzībām un viņu vecāku uzzinātu par iespēju apmeklēt parasporta nodarbības, iegūt jaunus draugus un sasniegt izvirzītos mērķus sportojot. Novērtējam ziedojumus un atbalstu, lai šīs nodarbības varētu notikt. Bērni ir priecīgi par iespēju sportot un draudzēties,” uzsver Bērnu un jauniešu parasporta apvienības prezidente Natālija Novikova.

T/c Domina Shopping sadarbībā ar Bērnu un jauniešu parasporta apvienību aicina ziedot Klienta kartē uzkrātos punktus šo nodarbību nodrošināšanai.

Kā palīdzēt?

Labdarības kampaņā var piedalīties ikviens t/c Domina Shopping Klienta kartes īpašnieks, ziedojot uzkrātos punktus bērnu parasporta atbalstam. Ikreiz iepērkoties kādā no 170 Dominas veikaliem un uzrādot Klienta karti, var saņemt atlaides, kā arī veidot Klienta kartē uzkrājumu 1% no katra pirkuma summas. Divas reizes gadā – janvārī un jūlijā – ir iespēja uzkrātos punktus iemainīt pret Dominas dāvanu kartēm vai ziedot uzkrātos punktus labdarībai. Ziedojot katrs punkts pārvēršas naudā: 1 punkts = 1 EUR. Ikvienam klientam ir izvēle – Klienta kartē uzkrātos punktus mainīt pret t/c Domina Shopping dāvanu karti vai ziedot tos labdarībai.

T/c “Domina Shopping” 2019. gada decembrī veiktajā Snapshot iedzīvotāju aptaujā piedalījās 725 respondenti  – Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 75 gadiem.  

Autors: T/c “Domina Shopping”

03.01.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.