8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Brazīlijā sacelts tracis par “Netflix” šovu, kurā Jēzus attēlots kā gejs (+VIDEO)

 
https://www.pexels.com/photo/photo-of-cup-near-flat-screen-television-2726370/

Brazīlijas Augstākā tiesa noraidījusi zemākas instances tiesas lēmumu, ka straumēšanas kompānijai “Netflix” no apraides jāizņem Ziemassvētku komēdija, kurā Jēzus attēlots kā gejs.

Augstākās federālās tiesas priekšsēdētājs Antoniu Diass Tofoli atbalstīja “Netflix” iesniegto apelācijas sūdzību pret pagaidu rīkojumu aizliegt filmu.

Tiesa noraidīja apgalvojumu, ka filma aizskar kristiešus.

“Nevar pieņemt, ka smieklīga satīra spēj vājināt vairāk nekā 2000 gadu senās kristīgās ticības vērtības, kurām tic lielākā daļa Brazīlijas pilsoņu,” secinājis tiesnesis.

“Netflix” ceturtdien pieņemto Brazīlijas Augstākās tiesas lēmumu nekomentēja, bet trešdien pauda atbalstu komēdijai kā “mākslinieciskās izteiksmes” brīvībai.

Brazīlijas producentu kompānija “Porta dos Fundos”, kuras veidotā filma “Netfilx” skatāma kopš 3.decembra, paziņoja, ka “iebilst pret jebkādu cenzūru, vardarbību, nelikumību un autoritārismu”, solot turpināt sava darba izrādīšanu.

Filma “The First Temptation of Christ” (“Kristus pirmais kārdinājums”) vēsta par Jēzus atgriešanos mājās savā 30.dzimšanas dienā un netieši norāda, ka viņš ir gejs. Filmas veidotāji aizstāvēja savu darbu kā vārda brīvības izpausmi, bet reliģiskās organizācijas asi kritizēja šo video.

Riodežaneiro tiesneša Benedikto Abikaira trešdienas lēmums, ka “Netflix” jāizņem šovs no apraides, bija pretrunā ar iepriekš pieņemto lēmumu, kas noraidīja cenzūru.

Tiesnesis, kura lēmums attiecas tikai uz Brazīliju, sacīja, ka tas “nāks par labu ne tikai kristiešu kopienai, bet Brazīlijas sabiedrībai, kas lielākoties ir kristīga”. Viņš lēmumu pamatoja ar vēlmi nomierināt sabiedrību un dot tiesām laiku pieņemt izsvērtu lēmumu par tālāko filmas likteni.

“Porta dos Fundos” birojam Riodežaneiro 24.decembrī uzbruka grupa vīriešu ar degbumbām. Video, kas izplatījās internetā pāris dienas vēlāk, trīs vīrieši uzņēmās atbildību par šo uzbrukumu.

Policija paziņojusi, ka viens no uzbrucējiem identificēts kā Eduardu Fauci, kurš aizbēdzis uz Krieviju. Brazīlijas valsts mediji trešdien vēstīja, ka federālā policija lūgusi Interpolam izsludināt šo personu starptautiskā meklēšanā. Publiski pieejamos meklējamo personu sarakstos ceturtdien Fauci vārda vēl nebija.

2012.gadā dibinātā komēdiju producentu kompānija “Porta dos Fundos” saņēmusi daudzus apbalvojumus par saviem darbiem. 2018.gadā tā saņēma starptautisko balvu “Emmy”.

Video

Autors: nozare.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.