6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Jaunais koronavīruss sasniedzis jau 16 valstis!

 

Somijā Ķīnas tūristei konstatēts jaunais koronavīruss, trešdien pavēstīja Somijas veselības amatpersonas, apliecinot, ka šis ir pirmais gadījums, kad valstī konstatēts nāvējošais vīruss.

32 gadus vecā sieviete nogādāta Lapzemes Centrālajā slimnīcā Rovaniemi pilsētā un ievietota izolatorā, vēsta raidsabiedrība YLE.

Sieviete pirms piecām dienām Ķīnā pametusi koronavīrusa uzliesmojuma epicentru – Uhaņas pilsētas reģionu.

Eiropā koronavīruss līdz šim bija konstatēts Francijā un Vācijā. Mirušo skaits koronavīrusa uzliesmojumā Ķīnā ir pieaudzis līdz 132 cilvēkiem, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits palielinājies līdz 5974, trešdien paziņoja Ķīnas varasiestādes.

Japāna un ASV trešdien evakuēja savus pilsoņus no koronavīrusa uzliesmojuma epicentra – Hubei provinces administratīvā centra Uhaņas pilsētas. Vīruss izplatījies jau vismaz 16 valstīs.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) ceturtdien atkal sasauks ārkārtas komiteju, lai izlemtu, vai saistībā ar vīrusa uzliesmojumu Ķīnā izsludināt augstāko ANO trauksmi veselības aizsardzības jomā.

Komiteja, kurā piedalās starptautiskie infekcijas slimību eksperti, pagājušajā nedēļā nolēma, ka uzliesmojums pagaidām nav “starptautiska ārkārtas situācija veselības aizsardzības jomā”. PVO trešdien mudināja visas pasaules valstis būt modrām un spert soļus, lai novērstu nāvējošā vīrusa izplatīšanos.

“Visai pasaulei šobrīd ir jābūt modrai. Visai pasaulei ir jārīkojas,” žurnālistiem Ženēvā sacīja PVO Veselības aizsardzības ārkārtas situāciju programmas vadītājs Maikls Raiens.

Autors: nozare.lv

30.01.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.