6.8 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Uz kādu laiku apturēta sūtījumu piegāde no Latvijas uz Ķīnu

 

Saistībā ar aviokompāniju atceltajiem vai ierobežotajiem avioreisiem uz koronavīrusa skarto Ķīnu, no otrdienas, 4.februāra, pasta sūtījumi no Latvijas uz Ķīnu ar VAS “Latvijas pasts” un “Latvijas pasta” Eksprespasta starpniecību vairs netiks piegādāti, informēja uzņēmuma pārstāve Gundega Vārpa.

Līdz ar koronavīrusa izplatīšanos virkne pasaules aviokompāniju, ar kurām sūtījumu piegādei uz Ķīnu sadarbojas arī “Latvijas pasts”, atcēlušas vai būtiski ierobežojušas aviosatiksmi ar šo valsti, informējusi Starptautiskā pasta korporācija (International Post Corporation). Tādējādi no 4.februāra arī pasta sūtījumu piegāde uz Ķīnu no Latvijas tiks pārtraukta.

Visi sūtījumi, kas saņemti “Latvijas pastā” un “Latvijas pasta” Eksprespastā piegādei uz Ķīnu, tiks uzglabāti uzņēmuma šķirošanas kompleksā līdz turpmākajiem lēmumiem un aviosatiksmes atjaunošanai.

Savukārt par pasta sūtījumiem no Ķīnas uz Latviju Vārpa nemācēja atbildēt, skaidrojot, ka “Latvijas pasts” nezina visus viedus, kā Ķīna virza sūtījumus uz Latviju. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka tranzīta sūtījumos no Ķīnas pašreiz izmaiņu nav, jo tos piegādā ar kravas lidmašīnām, kuru satiksme nav pārtraukta.

Pēc Vārpas teiktā, tendences sūtījumu virzībā no Ķīnas uz Latviju “Latvijas pasts” varēs redzēt tuvākajās nedēļās.

Jau ziņots, ka Ķīnā ar koronavīrusu inficēto skaits pārsniedzis 17 000 cilvēku un mirušo skaits pārsniedzis 360, bet ārpus kontinentālās Ķīnas saņemtas ziņas par vairāk nekā 100 inficēšanās gadījumiem vairāk nekā 20 valstīs.

Starp aviokompānijām, kas pārtraukušas reisus uz Ķīnu, ir “Air Canada”, “Air France”, “American Airlines”, “British Airways”, “Delta”. “Finnair”, KLM, “Lufthansa”, “Qantas”, SAS, “Turkish Airlines” un “United Airlines”.

Sauszemes robežas ar Ķīnu slēgušas Krievija, Kirgizstāna, Mongolija un Nepāla.

Savukārt ANO Pasaules Veselības organizācija 30.janvārī izsludināja starptautisko ārkārtas situāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa infekcijas uzliesmojumu Ķīnā.

Autors: nozare.lv

03.02.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 954
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 955