-0.9 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Tiks pasniegtas mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons” (+VIDEO)

 

Dailes teātrī šodien pasniegs mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons”, informēja mūzikas ierakstu gada balvas pārstāve Ilze Pleša.

Šogad žūrija, ko veidoja 44 nozares profesionāļi, vērtēja 116 albumus, 55 dziesmas, 61 videoklipu, 22 debijas albumus un astoņus koncertierakstus video formātā. Kopskaitā 262 pieteikumi pretendēja uz iekļūšanu nominantu pieciniekā.

Iesniegtos albumus žūrija vērtēja pēc tādiem kritērijiem kā izpildījums un kvalitāte, oriģinalitāte un radošums, kā arī skaņu režija. Videoklipu un koncertierakstu video formātā vērtēšanā būtiska bijusi oriģinalitāte un radošums, kā arī video režija. Lai ieraksts tiktu nominēts, tam bija jāsaņem vismaz 50% no maksimālā punktu skaita.

Visvairāk nomināciju “Zelta Mikrofona” balvai saņēmusi grupa “Instrumenti”, ar trīs ierakstiem uz balvu pretendē Raimonds Pauls, kā arī dziedātāja Patrisha. Grupa “Instrumenti” nominēta četras reizes, Raimonda Paula vārds minēts trīs kategorijās, savukārt dziedātāja Patrisha nominēta trijās kategorijās.

Svētku ceremonija sāksies plkst.18.30. Tai varēs sekot līdzi kanālā LNT un portālā “3play.lv” no plkst.19, bet TV3 – no plkst.21.40.

Video

Autors: nozare.lv

18.02.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.