11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Koronavīruss prasījis Eiropā pirmo cilvēka dzīvību Itālijā!

 

Itālijā ar jauno koronavīrusu “Covid-19” piektdien miris viens cilvēks, kļūstot par pirmo šī vīrusa upuri Eiropā, paziņoja Itālijas veselības ministrs.

78 gadus vecais upuris Adriano Trevizans no Veneto reģiona valsts ziemeļos, kuram vīrusa tests bija pozitīvs, nomira slimnīcā, kur viņš pirms apmēram 10 dienām bija izveseļojies no citas slimības.

Pensionētais mūrnieks bija viens no diviem ar šo vīrusu inficētiem cilvēkiem Veneto reģionā. 15 citi ar šo vīrusu inficētie bija to saķēruši Lombardijas reģionā, kas veica tūlītējus pasākumus skarto rajonu izolēšanai.

Lombardijā koronavīrusa tests bija pozitīvs pieciem ārstiem un 10 citiem cilvēkiem, kas bija bieži apmeklējuši vienu un to pašu bāru un draugus.

Vīrusa skartajās pilsētās Itālijas ziemeļos vairāk nekā 50 tūkstoši iedzīvotāju piektdien tika aicināti palikt mājās, savukārt visi publiskie pasākumi, tostarp karnevāli, dievkalpojumi un sporta sarīkojumi, tika atcelti uz nedēļu.

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte paziņoja, ka “viss tiek kontrolēts”, un uzsvēra, ka valdība uztur “ļoti augstu piesardzības līmeni”.

Ķīnā ar koronavīrusu inficējušies aptuveni 74 000 cilvēku un vairāk nekā 2100 ir miruši, lielākā daļa Hubei provincē un tās galvaspilsētā Uhaņā.

Pasaulē ārpus kontinentālās Ķīnas līdz šim bija apstiprināti vairāk nekā 1000 infekcijas gadījumi un 11 nāves gadījumi. 

Autors: nozare.lv

22.02.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 996
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 997