15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Šajā nedēļas nogalē norisināsies pārgājiens Tērvetes dabas parkā

 

Šo sestdien 29. februārī Tērvetes dabas parkā norisināsies “Ziemas pārgājiens: Tērvete ar Gjensidige”, piedāvājot maršrutus 15, 24 vai 32 kilometru garumā. Pārgājiena dalībnieki varēs aplūkot Tērvetes koka pili, Gulbja ezeru, apskatīt koka skulptūrās atdzīvinātos rakstnieces Annas Brigaderes pasaku personāžus, kā arī uzkāpt vienā no augstākajiem koka skatu torņiem Latvijā. 

Pārgājiena dalībnieki visos distanču ietvaros izstaigās Tērvetes dabas parku, kurā atrodas aizraujošas pasaku atrakcijas, kā arī mājo Annas Brigaderes pasaku tēli. Tāpat dalībniekiem būs iespēja apskatīt Gulbju ezeru un tā skatu laipu, uzkāpt vienā no augstākajiem koka skatu torņiem Latvijā, kā arī apmeklēt 12.gs Tērvetes koka pili. 24 un 32 kilometru maršruti vedīs cauri Pūteļu smilšu karjeram, savukārt garākās distances dalībniekiem būs iespēja izpētīt arī bijušo Padomju Savienības armijas kodolraķešu Tērvetes bāzi,” stāsta “TrekTours” pārgājiena komunikācijas koordinatore Baltijas valstīs Sandra Gerdauskaitė.

“Ziemas pārgājiens: Tērvete ar Gjensidige” organizatori aicina ikvienu dalībnieku ņemt līdzi savus traukus – krūzīti (visiem), bļodiņu un karoti (tiem, kas dosies 24 vai 32 km distancēs). ”Esot tik tuvu dabai, jūtam atbildību par to rūpēties. Tieši tādēļ, cenzdamies samazināt pasākuma laikā izlietotās plastmasas daudzumu, pusdienu un tējas punktos vairs neizsniegsim vienreizlietojamos traukus. Par tiem, kuri savus traukus būs aizmirsuši, mēs noteikti parūpēsimies un aizdosim atkārtoti lietojamos traukus,” informē “TrekTours” pārgājiena komunikācijas koordinatore Baltijas valstīs Sandra Gerdauskaitė.

Pārgājienu rīko “TrekTours” sadarbībā ar “Gjensidige Latvija”. Vairāk informācijas un reģistrācija  pārgājienam var “TrekTours” mājaslapā.

”Trektours” – lielākais kājāmgājēju pārgājienu organizators Baltijas valstīs – Latvijā ir organizējuši 3 pārgājienus, katrā no tiem pulcējot vidēji 5 000 cilvēku. Divi pārgājieni notikuši Liepājā, bet viens – Siguldā. 

Informatīvi atbalsta Dieviete.lv

Autors: TrekTours

26.02.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 1003
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 1004