6.8 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Pēc skolēnu brīvlaika, skolēniem 2 nedēļas jāmācās mājās!

 

Latvijas skolas ir parūpējušās par bērnu informēšanu, kā rīkoties brīvlaikā, lai izvairītos no koronavīrusa, tomēr tagad bērnu vecāki saņēmuši jaunu ziņu – skolēnu brīvlaiks nedaudz ieilgs, proti divas nedēļas viela jāapgūst pašam vai kopā ar mammu un tēti!

Visās izglītības iestādēs no 2020.gada 13.marta, mācības nodrošinās attālināti, izņemot centralizēto valsts pārbaudījumu norisi.

Skolu vecāki e-klasē saņēmuši ziņu:

Pamatojoties uz IZM parlamentārā sekretāra R.Znotiņa paziņojumu sakarā ar koronavīrusa izplatīšanās ierobežošanu, pēc skolēnu brīvlaika skolā mācību process divas nedēļas, t.i., laikā 23.marta līdz 3.aprīlim, tiks nodrošināts attālināti. Lūdzam visus izglītojamos sekot informācijai e-klasē. Pēc atgriešanās notiks apgūtā mācību satura diagnosticēšana.

Šī ziņa radījusi dalītas sajūtas, protams, ka pirmajā vietā ir bērnu drošība, tomēr ko darīt vecākiem, kuriem nav neviens, kurš bērnu varētu pieskatīt? Ja nu ģimenē nav datora, kuru bērns varētu izmantot mācībām? Piebilde par “apgūtā mācību satura diagnosticēšanu” liek domāt, ka bērniem iespējams tiks pagarināts mācību gads, jo pastāv taču varbūtība, ka mājās viela nemaz netiks pienācīgi apgūta.

Lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, vecākiem 13.martā ir jāiesniedz pirmsskolas izglītības iestādē rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav apmeklējuši Covid-19 skartās valstis vai teritorijas, nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu. 

Pārtraukta tiks visu kultūrizglītības un sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmu mācību procesu norise, piemēram, treniņu, sacensību un mēģinājumu norise.

Kādas ir tavas domas par šo situāciju?

Skolās tika izplatīta šāda veida informācija.

Autors: Nozare.lv/Dieviete.lv

12.03.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.