8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Oficiāli atcelts pasaules čempionāts hokejā!

 

Koronavīrusa dēļ oficiāli atcelts 2020.gada pasaules čempionāts hokejā, sestdien informēja Starptautiskā hokeja federācija (IIHF).

2020.gada pasaules čempionāta hokejā atcelšanu sestdien apstiprināja IIHF padome. Lēmums tika pieņemts koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ. Ņemot vērā pašreizējos apstākļus un pēc diskusijām ar ieinteresētajām personām, IIHF padome secināja, ka 2020.gada pasaules čempionāts hokejā Cīrihē un Lozannā nevar notikt.

“Šī ir skarbā realitāte starptautiskajai hokeja ģimenei, bet tāda, kas mums jāpieņem,” sacīja IIHF prezidents Renē Fāzels. “Koronavīruss ir globāla problēma, un ir nepieciešami visi paņēmieni, lai apkarotu tā izplatību. IIHF ir jādara viss iespējamais, lai atbalstītu šo cīņu. Mums šobrīd ir jāpabīda malā sports un jāatbalsta gan valdības struktūras, gan hokeja ģimene.”

Pasaules čempionāta organizācijas komitejas ģenerālsekretārs Žians Žilī sacīja, ka “tā ir milzīga vilšanās organizācijas komitejā, tā ir ārkārtēja situācija visiem iesaistītajiem, un tagad ir jāatrisina visi neatrisinātie jautājumi”.

Lēmumam atcelt pasaules čempionātu būs tālejoša ietekme uz IIHF un tā partneriem, kā arī iesaistītajām komandām un IIHF dalībvalstu nacionālajām asociācijām, kurām maijā bija jāierodas uz IIHF ikgadējo kongresu.

Gan IIHF, gan 2020.gada pasaules hokeja čempionāta organizācijas komitejai ir apdrošināšanas un riska pārvaldības programma 2020.gada pasaules hokeja čempionātam saskaņā ar IIHF statūtiem un apdrošināšanas vadlīnijām. Daļa no šiem riska pārvaldības pasākumiem ietvēra būtisku ar čempionātu saistīto ieņēmumu aizsardzību, kas tagad ir īstenota.

Turklāt 2020.gada IIHF ikgadējais kongress, kas bija paredzēts Cīrihē no 2020.gada 21. līdz 23.maijam, tiek atlikts uz vēlāku laiku. IIHF padome tuvāko nedēļu laikā novērtēs 2020.gada pasaules hokeja čempionāta atcelšanas organizatoriskās un sportiskās sekas, kā arī noteiks iespējas rīkot ikgadējo kongresu Cīrihē vēlāk.

Acīmredzams ir tas, ka nav iespējams pārcelt 2020.gada pasaules hokeja čempionātu uz citu valsti. Iespējamais scenārijs pasaules čempionāta atlikšanai Šveicē uz vēl vienu gadu ir jautājums, kas jāapspriež kongresa laikā, kaut gan pasaules hokeja čempionātu saimnieki ir fiksēti jau līdz 2025.gadam. Tāpēc par šādu lēmumu var lemt tikai nākamajā kongresā.

Hokeja līdzjutējiem, kuri plānoja apmeklēt pasaules čempionātu Cīrihē un Lozannā, biļešu vērtības atmaksas politika tiks paziņota pēc iespējas ātrāk. Organizācijas komiteja lūdz visas ieinteresētās personas saglabāt pacietību, kamēr netiek sniegta informācija par turpmākajiem soļiem.

Šī gada pasaules čempionātam Cīrihē un Lozannā bija jānotiek no 8. līdz 24.maijam.

Latvijas izlasei Cīrihē B grupā vajadzēja sacensties ar Krieviju, Somiju, ASV, Šveici, Norvēģiju, Itāliju un Kazahstānu.

Nākamgad planētas meistarsacīkstes norisināsies Minskā un Rīgā.

Autors. nozare.lv

 
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.