7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Izmanto Apgāda Zvaigzne ABC digitālo saturu attālinātam mācību procesam bez maksas!

 

Mūsu valsts Ministru kabinets 2020. gada 12. martā ir pieņēmis lēmumu līdz šī gada 14. aprīlim izsludināt ārkārtas situāciju sakarā ar Covid-19 pandēmiju, kuras ierobežošanai ir nepieciešami ne tikai ikviena sabiedrības dalībnieka atbildīga iesaistīšanās, bet arī valsts mēroga pasākumu komplekss. Pieņemtā rīkojuma 4.3. punktā noteikts pārtraukt mācību norisi klātienē, taču no 13. marta izglītības iestādēm ir jānodrošina mācības attālināti.

Apgāds Zvaigzne ABC izglītības iestādēm piedāvā digitālos mācību materiālus jau kopš 2010. gada, un to klāsts pārsniedz 300 dažādu darbu. Lai atvieglotu darbu izglītības iestādēm, kā arī palīdzētu skolēniem un viņu vecākiem, Zvaigzne ABC kā sociāli atbildīgs uzņēmums aicina ikvienu lietotāju izmantot digitālos mācību materiālus – mācību e-grāmatas, darba burtnīcas, metodiskos līdzekļus pedagogiem, testu materiālus – vietnēMāconis ( https://maconis.zvaigzne.lv) bez maksas līdz 2020. gada 30. jūnijam. Lai piekļūtu vairāk nekā 300 digitālajiem materiāliem, lietotājiem atliek tikai reģistrēties, izmantojot e-pastu. Uzreiz pēc reģistrēšanās visi digitālie mācību materiāli jau ir redzami lietotāja kontā, un pēc tam lietotājs var izvēlēties konkrēti sev nepieciešamos. Apgāda Zvaigzne ABC digitālos mācību materiālus var izmantot tiešsaistē datorā, planšetdatorā vai viedtālrunī (ar atsevišķiem izņēmumiem), un lietotājiem nav nepieciešama specifiska programmatūra vai datorzināšanas. 

Zvaigzne ABC mācību e-grāmatām ir virkne papildiespēju, piemēram, ne tikai iespēja lapu palielināt, bet arī veikt piezīmes, izmantot pievienoto audiosaturu valodu mācību grāmatām vai ārējos resursus, kurus atlasījuši mācību grāmatu autori. Savukārt no darba burtnīcām, pārbaudes darbu krājumiem, vingrinājumu materiāliem ir iespējams izdrukāt konkrētās nepieciešamās lapas. Pedagogiem paredzētie rokasgrāmatas un metodiskie līdzekļi arī ir izdrukājami, un tie var lieti noderēt, lai sagatavotos attālinātam darba procesam. Zvaigzne ABC piedāvā arī tiešsaistes materiālus latviešu valodā sākumskolai, matemātikā 9. klasei un vidusskolēniem, angļu valodā 9. klasei un fizikā vidusskolu audzēkņiem, ar kuru palīdzību var atkārtot un pārbaudīt zināšanas, gūstot tūlītēju atgriezenisko saikni. 

Tāpat kā līdz šim ikviens Zvaigzne ABC digitālā mācību satura lietotājs var saņemt atbildes uz interesējošajiem jautājumiem, rakstot e-pastu uz info@izvaigzne.lv vai zvanot pa tālruni 67350773 (darba dienās no 9.00 līdz 17.00). Lietotājiem atbalstu turpinās sniegt Zvaigzne ABC Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupas speciālisti.

Informatīvi atbalsta Dieviete.lv

Autors: Zvaigzne ABC

13.03.2020.

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.