8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Patiess stāsts: Covid-19 analīzes gaidot. Negatīvs vai pozitīvs?

 

Dieviete.lv šodien sazinajās un intervēja Juri (vārds mainīts), kuram ir radušās aizdomas par to, ka viņš varētu būt inficējies ar vīrusu Covid-19. Šobrīd Juris gaida analīžu rezultātus. Mēs ziņosim par situācijas tālāko norisi.

Kādēļ jums ir radušās aizdomas, ka esat saslimis ar Covid-19?

Galvenais simptoms ir augsta temperatūra. Augstākā temperatūra, kura man ir bijusi, ir 38,8. Ir arī klepus un nelielas kakla sāpes.

Kad jums radās aizdomas, ka esat saslimis ar Covid-19?

Aizdomas radās šo pirmdien (23.martā), bet Latvijā no brauciena ielidoju svētdien.

Vai, jūsuprāt, ceļošana ir par iemeslu tam, ka jūs, iespējams, skārusi šī slimība?

Es pats neteiktu, ka man ir Covid-19, par to, vai tā tiešām ir, varēs spriest tikai pēc analīzēm, bet tomēr nolēmu pārbaudīties. Atbraucot no ārzemēm, es ar savu ģimeni nesatikos, nolēmu ievērot 2 nedēļu karantīnas periodu. Šobrīd atrodos dzīvoklī, kurā esmu viens pats, pirmdien es sāku just, ka man ir paaugstināta temperatūra, parādījās kakla sāpes un vēlāk arī klepus. 

Kā karantīnas laikā tikāt pie pārtikas un sadzīves precēm?

Tiklīdz es atbraucu uz Latviju, tā uzreiz devos uz dzīvokli. Palūdzu sievai, lai viņa man atved pārtiku un dažas mantas no mājām. Viņa tās atveda un atstāja man pie durvīm. 

Kā norosinājās Covid-19 analīžu nodošana?

Kad es tikko atgriezos Latvijā, es uzreiz sazinājos ar informatīvo tālruni 8303, lai noskaidrotu, kas man jādara, un vai man vajadzētu nodot analīzes. Man teica, ka man jāievēro karantīna 2 nedēļu garumā un, ja neparādīsies simptomi, tad analīzes jānodod karantīnas beigās. Ja parādīsies simptomi, tad man esot jāzvana vēlreiz un man uztaisīšot analīzes. Nākamajā dienā, tas ir pirmdien, man tiešām parādījās simptomi. Es atkal zvanīju uz telefona numuru 8303 un pieteicos uz analīzēm, un nākamajā dienā man nozīmēja laiku dienas otrajā pusē pie Biķernieku trases.

Vai redzējāt vēl cilvēkus, kuri nodeva analīzes?

Redzēju vēl kādas 4  vai 5 mašīnas, kas gaidīja rindā. Pa vienai mašīnai laiž pie telts. Es iegāju teltī. Tur man vaicāja, kur esmu ceļojis un kādi ir mani simptomi. Tad viņi paņēma analīzes un tas arī viss. Manuprāt, mediķi izturējās ļoti korekti. Kad piebraucu pie telts, tur stāvēja policijas mašīna, kas novēroja visu rindu un informēja par notiekošo. Kad es atbraucu, policija teica, ka man ir vēl nedaudz jāpagaida, jo teltī vēl notika dezinfikcija.

Vai jums bija jāmaksā 80 Eiro par analīžu nodošanu?

Nē, analīzes apmaksāja valsts. Analīžu rezultātus man solīja 24-72 stundu laikā. 

Tā kā jums ir aizdomas par saslimšanu ar Covid-19, vai ir aizdomas par kādu konkrētu vietu, kurā atrodoties, varējāt inficēties?

Domāju, ka tas verāja notikt jebkurā vietā, piemēram, lidmašīnā. Es biju ceļojumā Čīlē un Argentīnā. No turienes atgriezties bija visai grūti. Tad, kad aizdoju uz turieni, tad situācija pasaulē un Latvijā vēl nebija tik sarežģīta. Taču pēc pāris dienām viss mainījās. Visas robežas tika slēgtas. Lidojums atpakaļ uz Eiropu no Dienvidamerikas bija no Argentīnas un es no Čīles vairs nevarēju uz turieni tikt, jo robeža jau bija slēgta. Tapēc bija jālido no Čīles, tad uz Spāniju, tad no Spānijas uz Vāciju un no Vācijas uz Igauniju. Tikšana atpakaļ uz Latviju sagādāja lielas problēmas. Tādēļ pa vienai dienai uzturējos gan Vācijā, gan Spānijā. Tāpēc, ja esmu saslimis, tad tas varēja būt jebkurā vietā – gan lidostās, gan viesnīcās vai pat pārvietojoties uz ielas.

Vai šobrīd lietojat kādus medikamentus?

Nē, medikamentus šobrīd nelietoju. Es pakonsultējos ar ģimenes ārstu, un man arī teica, ka, ja ir liela temperatūra, tad labāk temperatūru nedzīt uz leju, lai temperatūra paliek un, lai ķermenis pats cīnās.

 

Ja Tev ir foto vai video ar kādu interesantu notikumu, kuru, tavuprāt, mums vajadzētu publicēt, tad sūti to uz Dieviete.lv redakcijas e-pastu dieviete@dieviete.lv un mēs to izskatīsim. Būsim priecīgi saņemt arī kādus pieredzes stāstus, ceļojumu aprakstus, pārdomas par aktuāliem notikumiem pasaulē un tavā dzīvē. Mums rūp tavs viedoklis! 

Ar viedokli vai savu pieredzi par Covid-19 vari dalīties arī komentāros! 

Autors: Dieviete.lv

25.03.2020.

 

4 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.