14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Attālināto mācību dziedāšanas nodarbībā piedalīsies Renārs Kaupers! (+VIDEO)

 

Izglītojošajā televīzijas kanālā “Tava klase” dziedāšanas nodarbībā pirmdien piedalīsies mūziķis Renārs Kaupers, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

Ministrijā informēja, ka mācību satura veidošanā ir iesaistīti vairāk nekā 70 skolotāji no visas Latvijas, bet atbalstu snieguši vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, dziedātāji un mākslinieki. Tostarp pirmdien dziedāšanas nodarbībā piedalīsies Kaupers.

Divos virszemes televīzijas kanālos – “ReTV” un “Sportacentrs.com TV” – tiks pārraidītas mācību stundas 1.-6.klašu skolēniem, bet no 14.aprīļa – arī 9.un 12.klašu skolēniem. 

No 9.aprīļa, vietnē “www.tavaklase.lv” būs pieejama ne tikai programma jeb mācību priekšmetu saraksts, bet arī nodarbību tēma un nepieciešamie resursi. Ministrija aicina skolotājus izmantot šo materiālu, plānojot mācību darbu, ar projekta “Tava klase” skolotāju palīdzību mērķtiecīgi virzot skolēnus uz apgūstamā satura izpratni. Tādā veidā skolotāji iegūšot laiku atgriezeniskās saites nodrošināšanai un individuālām konsultācijām. 

Mācību stundas veidos 20 minūšu gari audiovizuāli materiāli, kuros pedagogi mācību priekšmetus pasniegs interesantā un skolēnus uzrunājošā veidā. Mācību saturs tiek veidots tā, lai mazo klašu skolēni pēc katra priekšmeta var paspēt izpildīt kādu uzdevumu un pārorientēties uz nākamo mācību priekšmetu, sola IZM.

Projektu īsteno IZM sadarbībā ar iniciatīvas grupu “Vecāki par labāku izglītību”, paredzot oriģināla mācību satura izveidi un tā pārraidīšanu bezmaksas televīzijas platformās “ReTV” un “Sportacentrs.com TV”.

Video

Autors: nozare.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.