11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Filmas “Bille” izrādīšanas tiesības iegādājusies televīzijas grupa “HBO Europe” (+VIDEO)

 

Filmu studijas “Deviņi” un režisores Ināras Kolmanes veidotās Simtgades spēlfilmas “Bille” izrādīšanas tiesības Eiropas valstīm iegādājusies starptautiskā televīzijas un interneta platformu (VOD) grupa “HBO Europe”.

Kā pavēstīja filmas producente Marta Romanova-Jēkabsone, šis ir pirmais gadījums, kad kāda Latvijas spēlfilma iegādāta izrādīšanai televīzijas grupā, kurā ietilpst televīzijas kanāli teju visā Eiropā.

Sadarbojoties ar starptautisko filmu pārdošanas kompāniju “TVCO”, filma būs pieejama arī televīzijās un interneta platformās Latīņamerikā, Meksikā, Brazīlijā, Ķīnā, Spānijā un citviet.

Tāpat filma “Bille” joprojām tiek izrādīta un piedalās starptautiskos filmu festivālos un konkursos, tādējādi kļūstot par vienu no visvairāk ceļojošām Simtgades programmas filmām, kas piedalījusies vairāk nekā 30 festivālos Eiropā, Āzijā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā. Balvu kā labākā spēlfilma “Bille” ieguvusi Starptautiskajā bērnu un jauniešu festivālā Isfahanā, Irānā.

Latvijā “Bille” skatāma filmu platformā “Shortcut” un nopērkama arī DVD formātā. Režisores Kolmanes veidotā pilnmetrāžas spēlfilma ieguvusi gan Nacionālo kino balvu “Lielais Kristaps” kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma, gan saņēmusi Latvijas sabiedrisko mediju gada balvu “Kilograms kultūras” kategorijā “Kino”.

Filma tapusi pēc rakstnieces Vizmas Belševicas daļēji autobiogrāfiskā romāna “Bille” motīviem. Kinodarbs skatītājus ieved 30.gadu Latvijā, kur mazā meitene Bille par spīti grūtajai ikdienai un vecāku mīlestības trūkumam nezaudē dzīvesprieku un apņēmību dzīvē izsisties uz augšu, pavēstīja Romanova-Jēkabsone.

Titullomu filmā atveido Rūta Kronberga, Billes mammas lomā iejutusies Elīna Vāne, savukārt tēvu spēlē Artūrs Skrastiņš.

Filma tapusi kā Latvijas, Lietuvas un Čehijas kopražojums, pamata finansējumu saņemot Nacionālā Kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei.

Video

Autors: Nozare.lv/Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.