1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Apmeklētājiem durvis vērs Imanta Ziedoņa muzejs (+VIDEO)

 

Šodien apmeklētājiem durvis vērs Imanta Ziedoņa muzejs Murjāņos, piedāvājot tādas programmas, kas atbilst valstī noteiktajam sanitārajam protokolam, informēja muzeja pārstāve Kristiāna Salnāja.

Pēc viņas sacītā, jau piekto sezonu muzejs būs atvērts apmeklētājiem līdz pat septembra beigām katru dienu no trešdienas līdz svētdienai no plkst.11 līdz 18, bet piektdienās – līdz pat plkst.20.

Salnāja pavēstīja, ka šogad Ziedoņa muzejā Murjāņos plānoti dažādi jaunumi – līdz ar vasaras sākumu, muzeju būs iespēja piedzīvot arī pašiem mazākajiem apmeklētājiem. Iedvesmojoties no Ziedoņa grāmatas “Es, cilvēks, pasaulē” izveidota nodarbība ģimenēm ar bērniem, kas veicama jauniekārtotā bērnu lasītavā muzeja klētī un interaktīvs pārgājienu maršruts izzinošu taku cienītājiem.

Video

Muzeja ģimenes programma un kopā ar Ziedoņa bibliotēku radītā interaktīvā pārgājiena taka “Lasīttaka” būs pieejama apmeklētājiem no 3.jūnija. Pārgājienā ģimenes vai draugu lokā varēs veikt maršrutu Murjāņ-Sigulda, kura laikā gājējiem jāizpilda dažādi interaktīvi uzdevumi savās mobilajās viedierīcēs, norādīja muzeja pārstāve.

“Lasīttakas” mērķis ir nodrošināt veidu, kā grāmatu piedzīvot dabā, popularizējot Ziedoņa paustās vērtības, veicināt lasītprasmi, kā arī sniegt mūsdienīgu un vērtīgu informāciju, esot ceļā.

Ziedoņa muzeja vadītāja Žanete Grende pavēstīja, ka grāmatu “Es, cilvēks, pasaulē” Ziedonis veidojis gandrīz kā ģimenes enciklopēdiju, apskatot tādas fundamentālas vērtības kā daba, kultūras mantojums, tā saglabāšanas nozīme, cilvēks, vēsture, Latvija, atbildība, attīstība, dzīvība, mīlestība. Šīs vērtības šovasar muzejs ir ieplānojis iedzīvināt Murjāņos. Tāpat viņa pavēstīja, ka vasaras otrajā pusē muzejā plānotas arī jogas, meditācijas nodarbības un tradicionālie brīvdabas kinovakari.

Salnāja norādīja, ka Ziedoņa muzeja darbības pamatprincips ir dzejnieka paustā vēlēšanās. Viņš sacījis, ka grib muzeju kā mūzu māju, kur cilvēki nāk pavadīt laiku attīstībā, jēgpilnās sarunās un jaunradot. Sekojot Ziedoņa vēlmei, veidotas visas muzeja programmas, kuras patlaban pieejamas latviešu un angļu valodā.

Šosezon muzejs plāno uzņemt gan individuālus, gan grupu apmeklētājus. Lai muzeja apmeklējums būtu drošs gan tā darbiniekiem, gan apmeklētājiem, muzeja apmeklējums jāpiesaka iepriekš, rakstot Ziedoņa muzeja lapā sociālajos tīklos, e-pastā vai zvanot +371 26 199 366. Muzejs aicina apmeklētājus par biļetēm norēķināties ar bankas karti.

Latvijas muzeju biedrībā esošie muzeji vienojušies informatīvā kampaņā “#TiekamiesTagad”. Tās laikā apmeklētāju ērtībai muzejos izvietoti spilgti dzelteni vienota dizaina informācijas materiāli, kas veidoti saskaņā ar valstī noteiktajām sanitārā protokola prasībām un aicina apmeklētājus rūpēties par sev un apkārtējiem drošu viesošanos muzejā.

Vairāk informācijas par Ziedoņa muzeja apmeklējumu iespējams atrast muzeja sociālo tīklu profilos “Facebook”, “Instagram” un tīmekļvietnē “ziedonamuzejs.lv”.

Informatīvi atbalsta Dieviete.lv

Autors: nozare.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.