-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Būs karsti! Jūnija sākumā gaisa temperatūra Latvijā pakāpusies virs normas

 

Jūnija pirmajā dekādē pirmo reizi kopš aprīļa sākuma vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija virs normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Temperatūra valstī vidēji pakāpās līdz +14,9 grādiem – 1,1 grādu virs ilggadējā vidējā lieluma. Jūnija pirmo desmit dienu vidējās gaisa temperatūras novirze no normas meteoroloģiskajās stacijās bija no -0,3 grādiem Rīgā līdz +2,1 grādam Daugavpilī.

Dekādes maksimālā gaisa temperatūra bija +30,7 grādi, tā tika reģistrēta 8.jūnijā Daugavpilī. Zemākā gaisa temperatūra bija +1 grāds 2.jūnijā Zosēnos.

Kopējais nokrišņu daudzums Latvijā jūnija pirmajā dekādē bija 27,6 milimetri jeb 147% no dekādes normas. Dobelē, Kalnciemā, Lielpečos, Liepājā, Piedrujā, Priekuļos, Rūjienā un Siguldā nolija vairāk nekā puse no mēneša normas. Visvairāk nokrišņu – 54 milimetri – bija Ogresgala pagasta Lielpečos, bet vismazāk lija Kolkā, kur nokrišņu daudzums sasniedza desmit milimetru.

Vidēji Latvijā jūnija sākumā bija 3,5 diennaktis ar nokrišņu daudzumu vismaz viens milimetrs. Visvairāk šādu diennakšu – septiņas – bija Alūksnē, bet Kolkā, Mērsragā un Stendē bija tikai divas šādas diennaktis.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums bija 75% – no 66% Daugavpilī līdz 80% Pāvilostā.

Visstiprākās vēja brāzmas novērojumu stacijās tika reģistrētas 8.jūnija negaisa laikā Priekuļos, kur vēja ātrums īslaicīgi sasniedza 24 metrus sekundē.

Silts laiks Latvijā saglabāsies arī jūnija vidū, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka maijs Latvijā bija vēsākais kopš 1999.gada.

Autors: nozare.lv

11.06.2020.

 
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.